PROGRAMA D'AJUTS PER A SORTIDES ESCOLARS AL PATRIMONI CULTURAL CATALÀ

El programa Argonautes és un programa d’ajuts per a sortides escolars al patrimoni cultural, impulsat per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

És un projecte jove, que es va posar en marxa al gener de l’any 2017, però ja ha donat servei a més de 15.000 alumnes i ha aconseguit generar un alt nivell de compromís per part de diverses institucions i empreses que hi col.laboren: Ferrocarils de la Generalitat de Catalunya, Rodalies de Catalunya Renfe, TRAM i l’empresa d’autocars Moventis.

Es tracta d’un projecte pioner, en l’àmbit de la inclusió social en relació a l’accessibilitat als museus i altres equipaments culturals, adreçat a centres educatius catalogats de complexitat màxima pel Departament d’Educació.

Aquests centres poden disposar d’uns ajuts pel cost del transport de les sortides escolars que poden arribar a cobrir la totalitat de la despesa, així com una àmplia oferta de museus, centres patrimonials i jaciments arqueològics que participen en el programa.

El programa Argonautes és un projecte que va nèixer en el context de l'Acord Marc de Col·laboració entre el Departament de Cultura i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

 

Renfe Rodalies de Catalunya
Tram
FCG Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya
Moventia