Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
10/06/2016
S'obre al públic la rehabilitació i museïtzació de l'estoa i l'àgora de la ciutat grega d'Empúries

El conseller de Cultura, Santi Vila, acompanyat de l’alcalde de l’Escala, Víctor Puga, i del director d’Institucions de CaixaBank a Catalunya, Joaquim Macià, ha visitat aquest matí els nous projectes de rehabilitació i museïtzació del jaciment d’Empúries. Es tracta de la culminació dels treballs executats a l’estoa i l’àgora de la ciutat grega i de la primera fase d’adequació de l’espai del criptopòrtic i del peristil de la Casa dels Mosaics de la ciutat romana.

Els dos projectes de rehabilitació i museïtzació, juntament amb el nou audiovisual de benvinguda del centre de recepció de visitants, posat en funcionament el passat mes de març, formen part del programa Patrimoni en Acció, impulsat pel Departament de Cultura i l’Obra Social "la Caixa". El programa és una iniciativa d’interès social i cultural adreçada a oferir a tots els ciutadans una forma diferent de veure i viure el patrimoni cultural mitjançant l’acció directa de rehabilitació, la restauració, la museïtzació, la interpretació i la millora dels serveis en els principals conjunts monumentals catalans.

Les intervencions, que recuperen dos dels grans espais d’època antiga del jaciment, un de grec i un de romà, fan molt més comprensible el jaciment als visitants i esdevenen un gran recurs educatiu per entendre millor les cultures grega i romana i com vivien a l’antiguitat. Les obres de l’estoa i l’àgora gregues han comptat amb una inversió de 467.764 euros i la primera fase de rehabilitació del criptopòrtic i peristil de la Casa dels Mosaics, una de 543.728 euros. Aquest darrer projecte culminarà a la tardor amb la incorporació de recursos audiovisuals i museogràfics a l’interior del criptopòrtic.

 

Per saber-ne més, feu clic aquí 

Notícies