Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
10/07/2015
Programació d’estiu museus, monuments i jaciments
Aquest estiu els museus, monuments i jaciments de la Generalitat de Catalunya, gestionats per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, s’omplen d’originals activitats adreçades a tots els públics. El patrimoni cultural català ofereix escenaris únics perfectes per programar nous formats d’activitats culturals que connectin els diferents àmbits de coneixement i gaudi i ofereixin noves experiències al visitant.

Entre les múltiples propostes programades destaquen els ja consolidats Festival de Música de Sant Pere de Rodes que enguany arriba a la seva 15a edició amb piano i música de cambra a càrrec d’artistes nacionals i internacionals d’altíssim nivell i reconeixement, i la 23a Schubertíada a la Canònica de Santa Maria de Vilabertran que concentra en deu dies les millors interpretacions de les creacions del mestre Schubert i del lied. Altres apostes musicals de l’estiu són els Concerts al Fòrum Romà d’Empúries -a càrrec d’Adrià Puntí, Calexico, Núria Graham, Andrea Motis & Joan Chamorro, Txarango i Germà Negre-, i la tercera edició del Mirarock al Castell de Miravet que continua apostant per grups procedents de les Terres de l’Ebre com Èric Vinaixa, Xeic! i Segonamà i que enguany porta com a grup convidat els populars Catarres.

Sota el títol “Música als Monuments” s’han programat diverses sessions de música de cambra, gospel i jazz en els monuments de les comarques de Tarragona i Lleida. Especial menció al programa musical “La Pedra Parla” del Reial Monestir de Santa Maria de Vallbona, amb direcció artística del contratenor Jordi Domènec.

En la programació musical dels museus destaquen el cicle de concerts de Jazz al Terrat del Museu d’Història de Catalunya i les nits d’estiu al jardí del Museu d’Art de Girona.

Sempre amb l’objectiu de promoure el diàleg entre el patrimoni monumental i les arts, enguany s’incorpora per primera vegada al Festival Eufònic d’Arts Visuals i Sonores de les Terres de l’Ebre el Castell de Miravet que acull una proposta de llum i so del col·lectiu Playmodes feta expressament per aquest espai, i el Museu d’Arqueologia de Catalunya que entra a formar part del circuit del Festival GREC de Barcelona acollint tres de les propostes de la programació del festival.

Paradigma d’aquest diàleg és la celebració del Mercat de Santa Teca al Castell d’Escornalbou a Riudecanyes que, durant un cap de setmana, esdevindrà un espai obert on confluirà la cultura del territori a través de la gastronomia i la viticultura, un mercat a l’aire lliure i un punt d’intercanvi de coneixement.

L’altra plat fort de la programació d’estiu dels equipaments
patrimonials de la Generalitat de Catalunya són les activitats
adreçades al públic familiar. En l’àmbit de la recreació històrica, a més de les habituals visites teatralitzades, repeteix temporada el gran espectacle de circ romà “Emporiae. El camí a Romà”, i es dona veu, per primera vegada, al rei Jaume I amb un espectacle teatral que tindrà lloc de nit al Reial Monestir de Santes Creus, on es troben enterrats el seu fill, Pere el Gran, i alguns dels grans protagonistes de la Conquesta de Mallorca. Encara a Santes Creus, les famílies podran gaudir també de dues noves propostes: el taller de percussió i ritmes corporals “Monestir Sonor” i el concert per a infants de 0 a 6 anys, “Barreja Barbuda”, en el que a través d’instruments de joguina, es revisitaran cançons de joc, de bressol, danses, romanços i canterelles tradicionals catalanes recollides per Joan Amades.

Més enllà dels espais monumentals, el Centre d’Arqueologia
Subaquàtica ofereix la possibilitat de fer una immersió al patrimoni arqueològic que es conserva sota el mar a través de rutes per la costa catalana a bord del Thetis, l’emblemàtic vaixell de treball dels arqueòlegs subaquàtics, així com fer immersions per visitar les excavacions que s’estiguin portant a terme aquest estiu.

L’estiu i el patrimoni cultural proposen, doncs, un gran ventall d’activitats culturals molt engrescadores i de gran qualitat que compten amb la coorganització, participació i col·laboració de les institucions i entitats del territori.

Baixa't el programa en l'enllaç PDF


Notícies