Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
23/09/2016
Lliurats els premis Experiència Fotogràfica Internacional dels Monuments (EFIM) 2016, el punt de trobada dels joves amb el patrimoni cultural

Ahir a la tarda, al Palau Moja, es van lliurar els premis del concurs Experiència Fotogràfica Internacional dels Monuments (EFIM) 2016, en el qual hi han participat més de dos-cents alumnes, d’entre 12 i 20 anys, estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius, procedents de vint-i-tres centres educatius de l’àmbit català. El jurat format per fotògrafs especialistes en patrimoni i responsables de comunicació, educació i gestió de monuments de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural han escollit 10 treballs guanyadors i 20 de finalistes.

L’edició d’enguany, que utilitzava per primera vegada la plataforma d’Instagram, ha premiat els treballs que destacaven pel potencial del conjunt de la imatge i del relat a l’hora d’interpretar un element patrimonial.

El lliurament dels premis EFIM 2016 Catalunya va anar a càrrec del director de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Àlex Susanna, que va ressaltar que l’objectiu d’aquest certamen és fomentar en els joves una relació de proximitat, coneixement i estima del propi patrimoni.

Els alumnes guanyadors pertanyen a l’IES Gabriel Ferrater i Soler, INSS Dolors Mallafré i Ros, Institut Salvador Vilaseca, Institut Investigador Blanxart, Col·legi Sant Pau Apòstol i FEDAC Sant Andreu. Els joves podran gaudir d’una ruta fotogràfica de patrimoni i paisatge a la Vall de Boí, d’una masterclass de fotografia de patrimoni arquitectònic conduïda per un fotògraf professional, i d’un passi anual per visitar els museus, monuments i jaciments de la Generalitat. Per la seva banda, les escoles amb alumnes premiats, podran triar dues activitats educatives als equipaments patrimonials de la Generalitat per al nou curs 2016-2017, per haver fomentat la participació del seu alumnat en aquest concurs.

Notícies