Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
02/02/2015
La il·lustració com a forma de difusió del patrimoni
Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC)
Dimarts, 10 de febrer del 2015 de 17 a 20 hores, jornada tècnica 3

El mNACTEC ens proposa dins del seu programa de jornades tècniques, una sobre la il·lustració com a forma de difusió del Patrimoni. La divulgació del patrimoni ha estat un dels grans reptes de la cultura contemporània. Per fer-lo entenedor i comprensible s’han utilitzat, i encara ara amb major intensitat, diferents sistemes i mètodes en formats interactius i digitals innovadors. No obstant això, la il·lustració històrica continua sent una font i una metodologia incomparable per facilitar aquesta comprensió i immersió social en el coneixement de les diferents formes del patrimoni.

En el cas del treball pioner realitzat pel Jordi Ballonga, la incorporació de la il·lustració històrica al relat de divulgació patrimonial, i en especial de la realitat social, tecnològica i científica de la industrialització catalana, va donar peu a la valorada i reconeguda col·lecció del Sistema Territorial del mNACTEC “Quaderns de Didàctica i Difusió”, i a partir de la mateixa, a un ampli ventall de possibilitats didàctiques i divulgatives.

Aquesta jornada, adreçada a docents, museòlegs, divulgadors, il·lustradors, dissenyadors i persones interessades en el coneixement, la recerca i la difusió del nostre patrimoni cultural i natural, servirà per fer una posada al dia de les possibilitats que dóna el recurs de la il·lustració per assolir aquests objectius, per presentar el recull de treballs il·lustrats sobre els museus i centres patrimonials del Sistema Territorial del mNACTEC publicats a la revista “Descobrir” i per posar en valor la important tasca professional realitzada per en Jordi Ballonga.

Programa i inscripcions gratuïtes:

https://gallery.mailchimp.com/b65576c2c1e5a78b0fe2ba631/files/Jornada_t_cnica_3_catal_web.pdf
Notícies