Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
09/01/2017
Formació en línia per a museus: Noves pedagogies i com abordar la diversitat en el context educatiu

CoordinaPedagogías Invisibles

Certifica: Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Departament de Cultura. Plena Inclusión

Col.laboradorsAMECUM: Asociación de Mediadoras culturales de Madrid. CEESC: Col.legi d’educadores i educadors socials de Catalunya. Fundación Tuya

Descomptes:

-Beques del 50% dels cursos per als serveis educatius dels museus de l’ACdPC. Més informació: Acció Educativa de l’ACdPC.

-Beques del 20% per les educadores i educadors integrants de les Xarxes Territorials dels Museus de la Generalitat de Catalunya.Més informació: Acció Educativa de l’ACdPC.

Posicionament:

Pedagogies Invisibles és un col.lectiu que treballa en l’àmbit de l’art +educació des deñ 2009 en contextos formals, no formals i informals, com a catalitzador per al canvi de paradigma educatiu i la transformació social.

Des de l’Acció Educativa de l’ACdPC, creiem en la renovació de l’educació, en el patrimoni, l’art i la cultura, i el seu poder transformador en la societat. Per això fomentem la participació activa, el treball en zarza i la cooperació entre comunitats, entenent com a espais educatius tots aquells que ofereixen possibilitats d’aprenentatge.

Fem una aposta per nous models de formació de professionals de la cultura i l’educació, i com exemple, aquesta formació oberta a tots aquells interessats en noves pedagogies educatives i noves maneres d’ensenyar i gaudir del patrimoni cultural i la cultura.

Objectius de la formació:

1. Reflexionar sobre la funció de l’educació formal en la societat actual i la necessitat de realitzar un canvi de paradigma.

2. Analitzar els continguts dels actes pedagògics (bretxa de continguts) així com el format que els donem (bretxa metodològica).

3. Pensar els espais i els temps d’aprenentatge com alguna cosa viu i dinàmica.

4. Possibilitar actes d’aprenentatge que no estiguin basats en l’avaluació o en les dinàmiques de poder sinó en l’experimentació, la implicació i la col·laboració.

5. Modificar la percepció reduccionista que les educadores i educadors tenen d’elles i d’ells mateixos: teixir xarxes.

CURSOS

Etnoeducació i Artivismo. Raça i Polítiques d’Identitat en Educació.

Comença l’1 de febrer.

Aquest curs ofereix una experiència dirigida a prendre consciència de les noves realitats que fan del nostre món un món encara més divers. Aprendrem a gestionar la multiculturalitat a través de la transculturalitat, des d’estratègies artístiques dirigides a la transformació social. Dotarem d’eines a les educadores i educadors, de tota disciplina i grau, per enfrontar les seves accions educatives des d’una perspectiva inclusiva que contempli la diversitat dels seus espais educatius, com un factor d’aprenentatge. Per això, ens acostarem al tema des de diferents blocs que abordin la qüestió a partir d’una perspectiva històrica, social, identitària i artivista.

Més informació i inscripcions:

http://plataformac.com/etnoeducacion-y-artivismo-raza-y-politicas-de-identidad-en-educacion/

Jo, tu, ell, ella... consciència de gènere a l’espai educatiu.

Comença l’1 de març.

L’objectiu d’aquest curs és treballar sobre les pedagogies invisibles en qüestió de gènere: com influeix el sistema heteropatriarcal en la construcció de les nostres identitats. No tenim respostes absolutes i definitives, però sí eines per reflexionar sobre la construcció de gènere i com en afecta. Durant quatre setmanes, anireu obtenint els recursos necessaris per poder reflexionar sobre aquest tema i les seves dimensions educatives.

Més informació i inscripcions:

http://plataformac.com/yo-tu-el-ella-conciencia-de-genero-en-las-aulas/

Accessibilitat cultural. Projectes col·laboratius per a la construcció d’una educació més inclusiva.

Comença l’1 d’abril.

Aquest curs va dirigit a professionals interessats a transformar les seves entitats, projectes o aules en espais més accessibles per a persones amb discapacitat (diversitat funcional). En aquest curs coneixerem projectes emergents que treballen per mostrar la diversitat funcional com una característica més de l’ésser humà i no com una barrera. També aprendrem estratègies inclusives de mediació per aplicar-les als nostres projectes educatius, culturals o artístics.

Més informació i inscripcions:

http://plataformac.com/accesibilidad-cultural-proyectos-colaborativos-para-la-construccion-de-una-educacion-mas-inclusiva/

Notícies