Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
24/10/2017
II JORNADES DISSENY PER VIURE

Els dies 26 i 27 d'octubre el Museu del Disseny organitza les II Jornades Disseny per viure comissariades per Òscar Guayabero. Aquesta segona edició se centra en l'educació i el paper del disseny al servei del coneixement.

Dos dies de ponències, taules rodones, xerrades i tallers on es mostrarà la importància de l'espai, el format, el suport a l'hora de compartir coneixement amb l'objectiu de millorar les experiències educatives. En aquesta edició professionals del sector analitzaran les oportunitats que genera el disseny com a eina de canvi del sistema educatiu actual. Amb la voluntat de generar un ecosistema educatiu que doni respostes a les necessitats del segle XXI, es reflexionarà sobre el rol del disseny com a intermediari per obtenir formules d'èxit, des del disseny d'espais a les interfícies digitals, des de processos de creació a donar suport a escoles.

El programa de les jornades compte amb la ponència estrella de Rosan Bosch, una de les cares internacionals de la innovació educativa a través del disseny de nous espais i mobiliari. L'espai i l'entorn físic influeix en l'estat emocional, el comportament i la manera de pensar dels estudiants i docents de manera qeu s'ha d'entendre el disseny com una eina d'aprenentatge actiu que recolzi la implementació dels nous mètodes d'ensenyament. Els projectes d'aquesta dissenyadora holandesa han demostrat que amb la creació d'ambients físics fets a mida i amb un disseny innovador es contribueix a la millorar la motivació dels estudiants i a convertir-los en curiosos constants i en amants de l'aprenentatge.

Una desena de dissenyadors i d'estudis locals com Hey Studio, Globus Vermell, Anna Majó, Quique López o Tomoko Sakanmoto entre d'altres figures de renom presentaran projectes i casos on el disseny adopta un rol social i mediador en l'àmbit educatiu. També tindrà lloc una taula rodona on es debatirà el paper que han de tenir els espais i objectes en l'educació amb la participació d'Emili Padrós, d'Emiliana Design Studio, Ana Bach de Bach ArquitectesLaura Campo de Fundació Bofill, Mamen Artero de Globus Vermell i Adrià Garcia de EDIVI, i Oscar Guayabero dissenyador i comissari de les jornades, com a moderador. Les jornades culminaran amb la conferència 'Interfície i materialitat en els processos d'aprenentatge. Una revisió crítica' a càrrec de Rosa Llop i David Casacuberta.

Per a més informació o assistència a les jornades:
Tatiana Viladomat - ArTv
tatiana@artv.es
M: 645 78 31 34

 

 

 

 


Notícies