Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
06/04/2016
Es convoca el concurs Experiència Fotogràfica Internacional dels Monuments, el punt de trobada dels joves amb el patrimoni cultural
·    La nova edició del concurs EFIM fa un salt al digital i s’obre a les xarxes socials a través d’Instagram amb una nova proposta vinculada a la narrativa fotogràfica perquè els alumnes tinguin l’ocasió de mirar des de la seva experiència el patrimoni i construeixin el seu propi relat amb un llenguatge creatiu

·    El concurs està adreçat a joves d’entre 12 i 20 anys, estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius de qualsevol centre educatiu d’àmbit català

·    El termini de participació queda obert des d’avui, 6 d’abril, fins al 31 de maig de 2016


L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura convoca el concurs Experiència Fotogràfica Internacional dels Monuments (EFIM), en una nova edició que fa un salt al digital, en concret a les xarxes socials, assumint els reptes i possibilitats que aquestes ofereixen.

Creat l’any 1992 per iniciativa del Departament de Cultura, amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni, patrocinades pel Consell d’Europa, el concurs vol apropar els joves al patrimoni monumental per tal que el coneguin, el valorin i el gaudeixin. Aquesta iniciativa, que obria camins de trobada entre la fotografia, el patrimoni cultural i els joves, té com a objectiu provocar la mirada dels estudiants cap als monuments i la reflexió sobre el seu valor, a partir del treball creatiu personal, utilitzant el llenguatge artístic de la fotografia. En la seva dimensió internacional, l’EFIM ha estat coordinada i liderada per la Generalitat de Catalunya i, des de la seva creació, hi han participat prop de 300.000 joves provinents de setanta-sis països de tot el món que han obtingut més d’un milió i mig de fotografies.

La convocatòria #efim2016 manté l'objectiu i alguna de les característiques del concurs original. Tècnicament, la nova edició es centra en l'aprofitament del telèfon mòbil (o altres dispositius que permeten connectar-se a internet i capturar fotografies) i la xarxa social Instagram per compartir fotografies, mentre que a nivell creatiu es vincula al llenguatge audiovisual a través de la narrativa, l’storytelling que ha d'acompanyar les fotografies que es presenten a concurs. Una nova proposta de narrativa fotogràfica perquè els alumnes tinguin l’ocasió de mirar des de la seva experiència el patrimoni i construeixin el seu propi relat amb un llenguatge creatiu.

El concurs s’adreça a joves d’entre 12 i 20 anys, estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius de qualsevol centre educatiu d’àmbit català,  públic, concertat i privat. El termini de participació queda obert des d’avui, 6 d’abril, fins al 31 de maig de 2016. Totes les fotografies presentades al concurs es podran veure al compte d’Instagram del concurs @efim.cat.
A més dels aspectes logístics del concurs, a l’apartat la pàgina web #efim16 ofereix un kit pedagògic amb activitats tipus que els professors i professores poden descarregar-se per desenvolupar a l’aula i animar els seus alumnes a participar-hi.

Tota la informació relativa al concurs #efim16 la trobareu a: http://culturaeducacio.gencat.cat/efim
Notícies