Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
29/04/2015
“Centcelles, el nostre objectiu” a la Vil·la romana de Centcelles; presentació dels treballs realitzats.
“Centcelles, el nostre objectiu” a la Vil·la romana de Centcelles.

Presentació dels treballs realitzats dins d'aquest projecte el dijous, 30 d’abril, a les 10 h, a la Vil·la romana de Centcelles (C/ Afores, s/n , Constantí), en el marc de la Setmana Cultural de Constantí 2015.

El projecte “Centcelles, el nostre objectiu”, iniciat durant el curs 2012-2013, arriba a la seva tercera edició, organitzat per l’Ajuntament de Constantí i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona amb la col·laboració de l’empresa Repsol i la participació de tots els centres educatius de Constantí: Escola Centcelles, Escola Mossèn Ramon Bergadà, Col·legi Turó i Institut Constantí.

“Centcelles, el nostre objectiu” és un projecte educatiu i de participació ciutadana envers el patrimoni que té com a objectius, entre d’altres:

  • - Introduir noves formes d’accés al coneixement de l’època romana, a partir d’un monument clau de Constantí, el conjunt monumental de Centcelles, que és Patrimoni Mundial.
  • - Plantejar una experiència de participació ciutadana envers el patrimoni històric i cultural més proper, amb l’objectiu d’implicar els joves en el seu coneixement, valoració i difusió.
  • - Fomentar entre els participants el treball cooperatiu, que faciliti el desenvolupament d’actituds de respecte, valoració i defensa del patrimoni a través del coneixement i l’aprehensió del mateix.
  • - Incentivar propostes per al coneixement de Centcelles, que puguin ser utilitzades per la comunitat educativa i per la societat en general.
  • - Treballar a partir de les noves tecnologies.
L’any passat aquest projecte va rebre el Premi Didascàlia, a experiències docents, concedits en la XXII edició dels Premis Auriga.

Enguany els treballs, que seran presentats pels seus autors, han estat:

  • - Escola Centcelles. Alumnes de 5è d’Educació Primària: dramatització i fotomuntatge del còmic “El laberint de Centcelles”.
  • - Escola Mossèn Ramon Bergadà. Alumnes de 5è d’Educació Primària: Audioguia de Centcelles a través de codis QR.
  • - Institut Constantí. Alumnes de 4rt d’ESO: projecte pluridisciplinar de les àrees de llatí, visual i plàstica i informàtica amb la realització de dibuixos del monument, tríptics informatius i espots publicitaris.
  • - Col·legi Turó: Alumnes de 1er d’ESO: Joc de Centcelles, proposta de dos jocs amb els taulells, fitxes i preguntes entorn a Centcelles.

Els projectes realitzats en anys anteriors es poden consultar al web del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona: http://www.mnat.cat/?page=activitats-cicles-actuals&id=objectiu

“Centcelles, el nostre objectiu” es planteja com un projecte de futur, en el qual els centres educatius de Constantí puguin tenir, en un element patrimonial proper i de primer ordre com és el conjunt monumental de Centcelles, una eina per accedir al coneixement de l’època romana amb propostes de treball innovadores i a la vegada desenvolupar un projecte de participació ciutadana i d’implicació en la recerca, coneixement i difusió d’un patrimoni que és de tothom i que té, en aquest ús i complicitat, la seva raó de ser.

L’acte comptarà amb la presència de tots els alumnes implicats i dels representants de les institucions organitzadores.
Notícies