Cercador d'activitats
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Equipaments
imprimir enviar
MUSEU ROMÀNTIC CAN PAPIOL

El Museu Romàntic Can Papiol és una casa-museu que evoca la vida quotidiana d'una família benestant del segle XIX a través de l'ambient de les seves estances. Fou la residència de Francesc de Papiol i Padró, advocat i terratinent, persona de gran cultura i erudició i diputat per Catalunya a les Corts de Cadis de 1812, el qual va fer construir la casa a finals del segle XVIII (1790-1801), sobre els terrenys d’un antic hort familiar. En morir sense descendència, la casa passà a ser propietat de la família Torrents, fins que l’any 1959 va ser adquirida per la Diputació de Barcelona, que la inaugurà com a museu el 1961.

La casa conserva l’estructura, la distribució i la decoració originals. Des del vestíbul d’entrada s’accedeix a la biblioteca, ubicada a l’entresòl i on s’apleguen prop de 6.000 volums del segle XVI al XIX de temàtica diversa. El recorregut continua per la planta noble, la part més sumptuosa de la casa, amb sales que conserven la riquesa del refinat gust vuitcentista, i amb mobles i complements decoratius originals d’estil Lluís XVI, Imperi, Isabelí i Ferrandí. Hi destaquen espais com la sala de música, la de billar o el gran saló de ball, així com els dormitoris o la capella.

Finalment, les estances agràries i del servei complementen aquesta visió sobre la vida i la societat al segle XIX, amb cambres com la cuina, el rebost o el celler. Al jardí, de concepció plenament romàntica, es troben diferents carruatges i bicicletes de l’època.

HORARIS, PREUS I CONCERTACIÓ DE VISITES

Horaris per a les visites escolars: de dimarts a dijous de 10 a 14 h.

Preus: visites dinamitzades, 46 €/grup; itineraris amb visita al museu, 70 €/grup.

Per a concertar visites a la carta o fora dels horaris habituals, contacteu amb el Servei Pedagògic.

Comparteix