Cercador d'activitats
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Equipaments
imprimir enviar
MUSEU EPISCOPAL DE VIC

El Museu Episcopal de Vic, inaugurat l’any 1891, conserva una magnífica col·lecció d’art medieval amb obres mestres de pintura i escultura del romànic i del gòtic català. Les col·leccions d’orfebreria, teixit, forja, vidre i ceràmica ofereixen un complet recorregut per la història de l’art litúrgic i de les arts decoratives a Catalunya. Aquest fons de valor excepcional, integrat per més de 29.000 peces, s’exhibeix en un nou edifici situat al costat de la Catedral de Vic i equipat amb unes innovadores instal·lacions museístiques. Atès l’interès excepcional del fons del Museu, el juliol de 2001 la Generalitat de Catalunya el va declarar museu d’interès nacional.

El Museu Episcopal de vic té per objectiu realitzar accions per conservar, estudiar, documentar, exhibir i difondre els fons que integren les seves col·leccions per tal de contribuir a la salvaguarda del patrimoni cultural, posant un èmfasi especial en la conservació, la investigació i la difusió del seu fons amb programes i activitats dirigits a involucrar a tot tipus de públics.

El Museu Episcopal de Vic el va inaugurar el bisbe Josep Morgades i Gili l'any 1891, recollint l'esforç realitzat per un grup d'intel·lectuals i clergues de Vic de l'època de la Renaixença per recuperar el patrimoni artístic català.

Els antecedents de la creació del Museu Episcopal cal buscar-los en dos fets: l'Exposició Arqueològica Artística d'Art Retrospectiu celebrada l'any 1868 a Vic i organitzada pel Cercle Literari, amb el canonge Jaume Collell i Bancells com a capdavanter; i en la descoberta del temple romà l'any 1882, i la consegüent creació de la Societat Arqueològica de Vic que s'encarregà de la creació d'un Museu Lapidari nucli embrionari de la futura col·lecció arqueològica del museu. Aquesta Societat va ésser presidida des dels inicis pel bisbe Morgades. 

HORARIS, PREUS I CONCERTACIÓ DE VISITES

HORARIS

De dimarts a divendres de 10 a 19 h (d’abril a setembre).
De dimarts a divendres de 10 a 13 h i de 15 a 18 h (d’octubre a març).
Dissabtes de 10 a 19 h.
Diumenges i festius de 10 a 14 h.

El Museu romandrà tancat els dilluns; els dies 1 i 6 de gener; el diumenge de Pasqua i els dies 25 i 26 de desembre.
Venda d'entrades fins a mitja hora abans de tancar.

Comparteix