Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Equipaments
imprimir enviar
MUSEU D'HISTÒRIA DELS JUEUS
Situat al Centre Bonastruc ça Porta de Girona, el Museu d'Història dels Jueus es troba dins d'un conjunt d'edificis on, al segle XV, hi havia una sinagoga i altres espais de la comunitat jueva de la ciutat. Després de l'expulsió dels últims jueus i jueves de Girona l'any 1492, l'edifici va romandre com a propietat privada fins a la dècada dels anys 80 del segle XX, moment en què s'inicià el procés de rehabilitació.
 
El principal objectiu del museu és preservar i difondre la història de les comunitats jueves de Catalunya, que al llarg de tota l'edat mitjana varen formar part i varen contribuir decisivament a la trajectòria històrica i al desenvolupament cultural i científic del país. En la majoria dels casos, s'ha procurat il·lustrar les explicacions del recorregut museològic amb exemples procedents de la història de la Girona jueva. Aquests exemples, tant documentals com arqueològics o iconogràfics, ofereixen una explicació genèrica de les formes de vida jueva a la Catalunya medieval.
 
El Museu compta amb onze sales que conformen un recorregut que relata aspectes de la vida quotidiana, la cultura i la història de les comunitats jueves a Catalunya i a Girona en època medieval.
HORARIS, PREUS I CONCERTACIÓ DE VISITES

Consulteu tota la informació dels horaris i dels preus

Entrada gratuïta al Museu el primer diumenge de cada mes

Horari:

Juliol i agost: de dilluns a dissabte de 10 a 20 h; diumenges i festius de 10 a 14 h.

De setembre a juny: de dimarts a dissabte de 10 a 18 h; dilluns, diumenges i festius de 10 a 14 h.

Tancat els dies 1 i 6 de gener, 25 i 26 de desembre.

Reserves per a grups:

Si-us-plau , ompliu aquest formulari en línia, o bé envieu la vostra sol·licitud a: reserves.callgirona@ajgirona.cat.

Comparteix