Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Equipaments
imprimir enviar
MUSEU DELS VOLCANS

Si poguéssim fer un viatge a través del temps podríem observar les erupcions dels volcans de la Garrotxa. Si bé durant l’erupció els volcans se’ns manifestarien com uns fenòmens naturals destructius, amb el pas del temps podem observar com han introduït un seguit d’importants variacions en el paisatge de les valls olotines, que poden ser considerades com els recursos naturals que els volcans ens han deixat.

El Museu dels Volcans és la secció de Ciències Naturals del Museu de la Garrotxa i es troba situat a l'interior del Parc Nou a  la Torre Castanys. Els continguts de l'exposició permanent del Museu dels Volcans se centren en la presentació del medi físic de la Garrotxa incidint, per una banda, en els fenòmens sísmics i vulcanològics i, per l’altra en els principals ecosistemes de la comarca. Entendre quina és la naturalesa geològica de la terra, les causes dels terratrèmols i dels volcans i quines són les principals característiques del vulcanisme a casa nostra, és l’objectiu de la primera part del recorregut. L’exposició es complementa amb un muntatge audiovisual de 8 minuts de durada que ens parla de l’activitat sísmica i volcànica de la zona i en el decurs del qual el visitant pot viure la simulació d’un terratrèmol.

S'hi pot treballar: - La tectònica de plaques, volcans i terratrèmols; l'activitat sísmica de la comarca: sismògraf i audiovisual amb simulació d'un terratrèmol; el vulcanisme. - Els principals ecosistemes, amb diorames de flora i fauna. Per entendre la zona volcànica de la Garrotxa aconsellem visitar el Museu dels Volcans, entès com a punt de partida al veritable museu de ciències naturals de la Garrotxa que és la pròpia natura.

El  magnífic Jardí Botànic de Vegetació Natural Olotina de l'interior del Parc Nou, es presenta com una sala més del Museu que ens mostra la roureda de roure pènol (Quercus robur) i una gran diversitat d'espècies vegetals característiques de les rouredes humides. En destaca especialment l'Arbreda monumental que està formada per majestuosos roures pènols de mes de 250 anys i 25 metres d'alçada. 

HORARIS, PREUS I CONCERTACIÓ DE VISITES

Tot l’any: de dimarts a dissabte, de 10.00 a 14.00 i de 15.00 a 18.00 hores; diumenge i festius, de 10.00 a 14.00 hores.

Dies de tancament: dilluns no festius.

Comparteix