Cercador d'activitats
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Equipaments
imprimir enviar
MUSEU DEL CIMENT ASLAND DE CASTELLAR DE N'HUG

A la comarca del Berguedà, a pocs quilòmetres del naixement del riu Llobregat i en un bell entorn natural ens trobem un paradigmàtic monument industrial: l’antiga cimentera Asland del Clot del Moro, un edifici modernista de construcció esglaonada amb excepcionals voltes catalanes de maó pla. La fàbrica de ciment, fundada per Eusebi Güell i Bacigalupi, fou la pionera en la producció del ciment pòrtland a Catalunya.

A finals del segle XIX, el comte Eusebi Güell, mecenes de l’arquitecte Antoni Gaudí, va encarregar la construcció de la que seria la primera fàbrica de ciment pòrtland a Catalunya. La va fer construir a la zona del Clot del Moro de Castellar de n’Hug per aprofitar la pedra calcària de l’indret. La fàbrica, propietat de l’empresa Asland, va funcionar fins a la dècada dels setanta i actualment és propietat del mNACTEC. Va ser declarada Bé d’Interès Cultural l’any 2005.

El Museu permet conèixer la descoberta d’aquest material, el seu procés d’elaboració i la vida dels treballadors i treballadores que la varen fer possible, redescobrint l’encant de les runes industrials de l’edifici. Veient aquesta fàbrica ens adonem que estem davant d’un monument inèdit. La visita a la sala d’exposició permanent ens aporta respostes a les nostres curiositats i la visita a l’exterior fa reviure amb les seves runes com era aquesta fàbrica de ciment.

HORARIS, PREUS I CONCERTACIÓ DE VISITES

Informació:

Es troba a disposició del professorat el Quadern de Didàctica i Difusió La Fàbrica de Ciment Asland de Castellar de n’Hug.

Horari:
Del 16 de setembre al 23 de juny:
Dissabtes, diumenges i festius d'11 a 14 h i de 16 a 19 hores
Del 24 de juny al 15 de setembre:
Diari, d'11 a 14 h i de 16 a 19 hores.
Tancat: 25, 26 i 31 de desembre i el mes de gener.

Preu: 2,10 € per alumne + 36 € per grup.
Informació i concertació de visites: Tels. 93 825 70 37 / 93 825 70 77.
Grups: Visites concertades per a grups, màxim 30 persones.
Nivell: Educació Primària, Educació Secundària, Batxillerat, Cicles Formatius i estudiants universitaris.

Com anar-hi: Carretera C-16 (Eix del Llobregat), desviament B-402 de Guardiola a Campdevànol, km 10 on s’agafa el trencant direcció Castellar de n’Hug BV-4031. Consulteu: www.mnactec.cat
Recomanem: el viatge amb el Ferrocarril Turístic de l’Alt Llobregat, el Tren del Ciment de FGC que uneix La Pobla de Lillet amb el Museu del Ciment Asland de Castellar de n’Hug. Més informació a: www.fgc.cat

A/e: museuciment@mnactec.com
Web: www.museuciment.cat · www.mnactec.cat · www.castellar.diba.es

Comparteix