Cercador d'activitats
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Equipaments
imprimir enviar
MUSEU DE LA VIDA RURAL
El Museu de la Vida Rural, de la Fundació Carulla, va ser fundat l’any 1988 amb la voluntat de preservar i difondre el coneixement del món rural. La importància de la pagesia i els oficis complementaris, de la cultura, de les arts, dels costums de la vida tradicional... es relliguen amb un discurs que destaca valors com l’esforç, la paciència o l’estalvi, i permet al visitant fer un recorregut a través del temps, fins a l’actualitat i el futur més immediat, tot veient els grans canvis produïts al camp en els últims cent anys. 
 
Als diferents edificis del Museu s’hi expliquen des de les formes de vida de la pagesia tradicional catalana fins al procés de mecanització i industrialització del camp. Des de totes les eines i maquinària que s’utilitzaven per treballar la terra i elaborar el producte i com treballaven els artesans, fins a reflexions del món rural d’avui i el futur més immediat.
 
L’any 2009 el MVR es va ampliar i va renovar el discurs museogràfic. Noves tècniques audiovisuals permeten conèixer el nostre passat d’una manera més propera, dinàmica i pedagògica. 
 
El MVR és un centre cultural de referència on es programen setmanalment activitats culturals i exposicions temporals. 
 
El museu té un espai online dedicat a l'educació. Es pot consultar l’oferta pedagògica a través d’Internet.
 
HORARIS, PREUS I CONCERTACIÓ DE VISITES
HORARIS
Tot l’any: de dimarts a dissabte, de 10.30 a 14 h i de 16 a 18.30 h; diumenge i festius, de 10.30 a 14 h; dilluns, obert sota prèvia reserva. 
 
Dies de tancament: dilluns no festius; 25 i 26 de desembre; 1 i 6 de gener; dilluns de Pasqua.
 
HORARI EXCLUSIUS PER A GRUPS ESCOLARS
De dimarts a divendres, de 9 a 14 h i de 15 a 18.30 h; dilluns, obert sota prèvia reserva. 
 
Per a grups escolars es prega concertar visita. L’última activitat s’inicia una hora abans del tancament del museu. Per una millor experiència demanem que els grups s’adaptin al número de participants recomanats a cada activitat.
 
TARIFES MUSEU
Tarifa general: 5,00 €.
Tarifa reduïda: 4,50 € per tercera edat; 4,00 € per estudiants i descomptes (Carnet Jove, +25...); 3,50 € per adults amb discapacitat; 3,00 € per menors d’entre 9 i 16 anys.
Tarifa gratuïta: menors de 9 anys i nens amb carnet del Club Super3.
Tarifa de grup: 4,50 € per persona; 4,00 € per persona per grups de la tercera edat.
Tarifa escolars (amb visita guiada): 3,70 € per alumne.
Tarifa de tallers educatius: 3,50 € per alumne.
 
Comparteix