Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Equipaments
imprimir enviar
PDF
MUSEU D'ART DE GIRONA

El Museu d’Art de Girona es troba en el marc incomparable de l’antic Palau Episcopal, les primeres referències del qual es remunten al segle X. A través de les seves estances ens ofereix un viatge al llarg de la història de l’arquitectura.

 

L’interior del palau acull la col·lecció d’art més important del Bisbat i de la província de Girona, amb peces datades des de l’època romànica fins a les albors del segle XX. Entre les obres més notables destaquen l’ara d’altar de Sant Pere de Rodes (segle X), el retaule de Sant Pere de Púbol (segle XV), taules del retaule de Sant Feliu de Girona (segle XVI), el retaule de Segueró(segle XVI) i l’escultura Contra l’invasor (segle XIX). L’edifici conserva encara diversos espais que responen a la seva funció original, com ara la presó episcopal o el majestuós jardí.

 

Complementen les instal·lacions del Museu d’Art dos espais ubicats a la zona del mercadal, dins l’edifici de l’antic hospital de Santa Caterina: l’antiga farmàcia hospitalària i la capella (avui Auditori Josep Irla de la Generalitat de Catalunya), on s’exposa el quadre El gran dia de Girona (dipòsit MNAC), el més gran de la pintura catalana (496 x 1082 cm).

 

 

 

HORARIS, PREUS I CONCERTACIÓ DE VISITES

HORARIS

Feiners:

de 10h. a 19h. (maig-setembre)

de 10h. a 18h. (octubre-abril)

Diumenges i festius: de 10h. a 14h.

Tancat: dilluns, excpete festius, i els dies 1 i 6 de gener i el 25 i 26 de desembre.

 

TARIFES

Tarifa normal: 4,5 euros.

Tarifa reduïda: 3,5 euros (persones de 65 anys o més, menors de 25 anys, pensionistes, famílies de 2 adults i un nen o més, persones amb certificat de discapacitat).

Tarifa reduïda especial 2 euros (persones posseïdores del carnet de família numerosa o monoparental).

Gironamuseus: 2,25 euros. 

Club Girona Cultura: 15% de descompte en l'entrada del Museu.

Tarifa gratuïta: infants menors de 8 anys, persones en situació d'atur, Amics del md'A i membres acreditats d'associacions amb conveni amb el md'A.

 

L'entrada també és gratuïta l'últim dimarts de cada mes, d'octubre a juny (inclosos).

 

 

 

 

Comparteix