Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Equipaments
imprimir enviar
MUSEU DE LES MINES DE CERCS
El Museu de les Mines de Cercs, dedicat monogràficament al carbó, és un museu de tècnica i d'història i, al mateix temps, vol ser un centre d'interpretació per explicar i donar a conèixer les múltiples i estretes relacions entre aquest combustible fòssil i l'entorn geològic, paisatgístic, econòmic i humà de l'Alt Berguedà. Avui, l'activitat minera a la comarca del Berguedà ha desaparegut, per això el museu es defineix com un centre d'interpretació que relaciona la tècnica i la història.
L'exposició permanent està dividida en dos espais: el carbó, la seva explotació, la importància de les infraestructures mineres, el transport i el procés de classificació previ al seu ús, tan com a combustible domèstic i industrial com a font primària per a obtenció d'electricitat. La vida quotidiana al peu de la mina que té com a fil conductor la colònia minera de Sant Corneli i la seva gent a partir de la festa, l'esbarjo, el treball de les dones, l'escola, el dispensari, l'empresari i l'empresa, els treballadors i les seves reivindicacions socials i laborals. En aquest àmbit s'han incorporat recentment dos audiovsuals de les reivindicacions més emblemàtiques del col·lectiu miner: Els fets de Fígols de 1932 i La Tancada de 1977.
Finalment es visita l'habitatge miner. La visita es completa amb la projecció d'un audiovisual sobre la conca minera de l'Alt Berguedà i la visita guiada a l'interior de la mina on s'analitzen les condcions de treball al llarg del temps. La visita al museu té una durada d'1:30 minuts. Per realitzar aquesta visita se'ls hi atorgarà un torn tan pel recorregut en l'exposició permanent com per l'entrada dins la mina, que comptaran sempre amb el suport d'un monitor.
HORARIS, PREUS I CONCERTACIÓ DE VISITES

HORARIS

LABORABLES 7 de gener al 31 de maig: 10 a 14 1 d'octubre al 21 de desembre:10 a 14 1 de juny al 30 de setembre:10 a 14 i 16 a 19 CAPS DE SETMANA I FESTIUS 7 gener - 31 maig/ 1 octubre - 21 desembre:10 a 15 De divendres sant al 30 de setembre:10 a 19 Dilluns no festiu: tancat (excepte els dilluns de juliol, agost i fins la 1ª quinzena de setembre). Vacances: Del 21 de desembre al 6 de gener

PREUS

Individual:7,50 €

Nens de 5 a 12 anys:2 €

Jubilats i joves de 13 a 17 anys:6 €

Grups:6 €

Comparteix