Cercador d'activitats
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Equipaments
imprimir enviar
MUSEU DE LA PELL D'IGUALADA I COMARCAL DE L'ANOIA
A Igualada, hi podem veure una altra manera d'aprofitar l'aigua. L'adobament de la pell ha estat una de les indústries que ha donat vida a la ciutat, com es pot comprovar visitant l'antiga adoberia coneguda com a Cal Granotes, construïda el segle XVIII, que presenta les dues plantes típiques d’una adoberia: la ribera i l’estenedor. A l'antiga fàbrica tèxtil cotonera de Cal Boyer, del segle XIX, s’entra de ple en l’univers de la pell.

A Cal Boyer, on es troba el Museu de la Pell, les exposicions permanents parlen de la història, la utilitat i la significació cultural de la pell en la civilització mediterrània i de la seva producció industrial a Igualada. A la secció L'Home i l'Aigua es dóna una visió de diferents aspectes relacionats amb l’obtenció i l’ús de l’aigua a la nostra societat. A Cal Granotes s’explica el sistema d'adobar vegetalment les pells utilitzat abans de la industrialització.

El Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia està ubicat en l'antiga fàbrica tèxtil cotonera de Cal Boyer del segle XIX i ofereix un conjunt de visites i tallers sobre la pell i les adoberies, a partir de les exposicions permanents “La pell en la història", "Un univers de pell” i “La industrialització de l’adob: dels clots als bombos", i de l’antiga adoberia de Cal Granotes, del s.XVIII, un edifici preindustrial singular en ple barri adober a tocar del Rec. A més, la sala de "L'Home i l'Aigua”, amb un canal interactiu, dóna a conèixer l’aprofitament de l’aigua.
HORARIS, PREUS I CONCERTACIÓ DE VISITES

De dimarts a divendres de 10 a 14h

Dijous i divendres de 10 a 14h i de 16 a 18:30h

Dissabtes, diumenges i festius d'11 a 14h

 

Horari d'estiu (juliol i agost). Tots els espais

De dimarts a divendres de 10 a 14h

Dissabtes, diumenges i festius d'11 a 14h

 

TANCAT: tots els dilluns i els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre, 1 i 6 de gener i el dimarts de Pasqua

OFICINES:  de dilluns a divendres de 8 a 15h 

Horari per a grups: feiners de 9 a 18h. Cal respectar l'hora concertada i la d'inici de l'activitat.

Informació i concertació de visites:  de dilluns a divendres de 9 a 14h  Tl. i Fax  93 804 67 52 --- c/e m.igualada@diba.cat

Activitats monitoritzades: 30 alumnes com a màxim i dos responsable per grup. 

Servei d'atenció al professorat, prèvia concertació. 

 

Tiquet individual normal   3,70€

Tiquet individual reduït     1,80€    

Comparteix