Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Equipaments
imprimir enviar
MUSEU DE GERRI DE LA SAL

La Casa de la Sal és la principal construcció d'ús no religiós de la comarca del Pallars Sobirà i està emplaçada a la part més alta de la vila, a la plaça del Mercadal.

Es tracta d'un edifici de planta més o menys quadrada, de tres plantes, un altell i una sotateulada. L'actual construcció és el resultat d'una ampliació realitzada al segle XVIII, per la necessitat d'incrementar la capacitat de l'edifici en el moment en què les salines de Morreres (entrada de Collegats) deixen de funcionar, i per tant, augmenta l'activitat salinera a Gerri.

L'ús d'aquest immoble ha estat lligat a l'activitat salinera de Gerri, encara que no ha estat l'única funció que ha acollit en el seu interior. Així doncs, malgrat que la major part de la seva superfície estava destinada als processos d'emmagatzematge, assecatge, envasament, comercialització i distribució de la sal (planta baixa, primer pis i part del segon), la segona planta recollia una funció d'àmbit més social i cultural: hi havia un teatre, l'escola i les dependències dels mestres.

Pel que fa al seu ús en l'època salinera i acabada la producció de la sal (finals destiu), es passava a transportar la sal fins al magatzem. Un cop allí es procedia a pesar-la abans d'entrar-la dins el recinte.

Cap a l'any 1925, es procedeix a la compra d'un molí per poder complaure les demandes dels seus client que volien la Sal fina i amb el molí del poble no n'hi havia prou.

Actualment aquest edifici és propietat de l'Ajuntament de Baix Pallars, el qual juntament amb el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya tenen instal·lat el Museu de la Sal a Gerri.

 

HORARIS, PREUS I CONCERTACIÓ DE VISITES

Tant la visita al salí com la visita al Museu de Gerri de la Sal dura aproximadament una hora.

Per reservar la visita podeu trucar al telèfon 973 66 20 40 o bé al correu turisme@baixpallars.ddl.net

Horaris per grups a convenir.

El preu de la visita per grups a partir de 15 persones és de 2€ per persona i el guia o acompanyant és gratuït. 

Comparteix