Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Equipaments
imprimir enviar
MUSEU DE CERÀMICA LA RAJOLETA
El Museu de Ceràmica La Rajoleta, juntament amb el Museu Can Tinturé, formen els Museus d'Esplugues de Llobregat, i comparteixen una oferta pedagògica conjunta que explica l'evolució estètica i tecnològica de la ceràmica d'aplicació arquitectonica. El Museu Can Tinturé acull la col·lecció de rajola de mostra de Salvador Miquel, adquirida l’any 1999 per l’Ajuntament d’Esplugues amb l’objectiu de preservar-la i de fomentar-ne l’estudi i la difusió. Can Tinturé és el primer museu monogràfic de rajola de mostra de l’estat espanyol i n’exposa peces produïdes des del segle XIV al segle XIX. El Museu de Ceràmica La Rajoleta, antiga Fàbrica Pujol i Bausis, va ser el centre de producció de ceràmica industrial més important de Catalunya i un dels més destacats de l’Estat espanyol durant els segles XIX i XX. Adquirí un protagonisme especial durant el modernisme, època en què va ser proveïdora d’arquitectes de renom, com ara Antoni Gaudí, Domènech i Muntaner, Puig i Cadafalch o Gallissà. Degut aquest vincle amb el modernisme i amb els arquitectes modernistes, Esplugues va lligar La Rajoleta a l’Any Gaudí, celebrat al 2002. Això va permetre acompanyar la visita a les estructures, que s’havien inaugurat aquell mateix any, amb una exposició permanent que encara està vigent, amb algunes modificacions.
HORARIS, PREUS I CONCERTACIÓ DE VISITES

Informació:

MEL- Museus d'Esplugues c. de l'Església, 36 08950, Esplugues de Llobregat Tel. 93 470 02 18 a/e: museucantinture@esplugues.cat

Com arribar-hi: Tranvia (Línies 1, 2 i 3): Parada Pont d’Esplugues Bús: EP-1, EP-4, 63, 157, 158, L52 Metro L5: Parada “Can Vidalet” (15 minuts caminant)

Horari: MUSEU CAN TINTURÉ De dimarts a diumenge, de 10 a 14h Dimecres i dissabtes, de 16.30 a 20h Tancat els dilluns, excepte els festius, el mes d’agost, i els dies 1 i 6 de gener, i el 25 i 26 de desembre. MUSEU DE CERÀMICA LA RAJOLETA Només és visitable de manera guiada els diumenges a les 11h i a les 13h, o prèvia concertació per realitzar activitats pedagògica en la resta d'horaris.

Preus: A consultar per a grups.

Comparteix