Cercador d'activitats
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Equipaments
imprimir enviar
MUSEU DE BADALONA
El Museu de Badalona és una institució creada l'any 1955 per l'Ajuntament de la ciutat i regida per un consell rector.

La tasca del Museu consisteix a recollir, conservar, investigar i difondre els objectes relacionats amb el municipi que siguin representatius de diferents períodes i aspectes de la seva història i del seu art. També porta a terme les excavacions arqueològiques de la ciutat i el seu territori, i conserva els fons que en procedeixen, la majoria d'època romana, pertanyents a l'antiga ciutat de Baetulo (l'actual Badalona), declarada Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) per la Generalitat de Catalunya l'any 1995. D'altra banda, el Museu gestiona també el fons d'art de la ciutat i l'Arxiu Històric de la Ciutat de Badalona (AHBDN).

Actualment al subsòl de l'edifici del Museu, es poden visitar les restes de les Termes i del Decumanus maximus, un dels conjunts arqueològics d'època romana més importants de Catalunya. També s'hi pot veure l'exposició permanent, que mostra sobretot peces de la Baetulo romana entre les quals destaquen la Venus de Badalona, les pollegueres de la porta de la ciutat o la tabula hospitalis.

El Museu de Badalona forma part, des de la seva creació l'any 1990, de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona i, des de l'any 2010, de la Xarxa de Museus d'Arqueologia de Catalunya. Així mateix, està previst que ben aviat es converteixi en "secció de museu nacional" vinculat al Museu d'Arqueologia de Catalunya.
HORARIS, PREUS I CONCERTACIÓ DE VISITES
Horari
 
De dimarts a dissabtes de 10 a 14 h i de 17 a 20 h
Diumenges i festius de 10 a 14 h
Tancat els dilluns, 1 i 6 de gener, 1 de maig, 24 de juny, 15 d’agost, 11 de setembre, 25 i 26 de desembre

CASA DELS DOFINS, JARDÍ DE QUINT LICINI I CONDUCTE D'AIGÜES
Temporalment tancat a visites individuals. Per més informació truqueu al Museu

EXPOSICIONS TEMPORALS
De dimarts a dissabtes de 17 a 20 h
Diumenges de 10 a 14 h

ARXIU HISTÒRIC CIUTAT DE BADALONA
Dimarts, dimecres i dijous de 10 a 14 h i dimecres de 17 a 20 h
Hores convingudes
Tancat Setmana Santa, agost i setmana de Nadal

Tarifes

General: 6,48 € / 2,16 €*
Conjunt ciutat romana de Baetulo: Termes i Decumanus, exposició permanent, Casa dels Dofins i Jardí de Quint Licini.

*Casa dels Dofins i Jardí de Quint Licini.

Exposicions temporals: entrada gratuïta.

La reducció d’entrada s'aplicarà amb la deguda acreditació a,

Reduïda: 5,18 €
Carnets Jove, Estudiants, Biblioteques, Tr3sC, Club Super 3, Arqueoticket i Barcelona Card. Famílies nombroses i monoparentals, grups a partir de 15 persones, i individuals provinents d'agències de viatges.

Jove: 3,24 €
Joves de 17 a 25 anys.

Jubilats: 2,70 €
Jubilats i pensionistes.

Mínima: 1,08 €
Amics del Museu, Joves de 8 a 16 anys, Grups escolars, Persones en situació d'atur, Discapacitats i un acompanyant, Docents, Guies de Turisme, Membres de la Societat Catalana d’Arqueologia, Associació d'Arxivers de Catalunya i Associació de Gestors Culturals.

Primer diumenge de mes.

Gratuïta
Menors de 7 anys, acompanyants de grups amb reserva, i membres d’ICOM (International Council of Museums) i AMC (Associació de Museòlegs de Catalunya).

Visites guiades
El Museu ofereix una àmplia oferta de visites i itineraris guiats per conèixer el patrimoni de Badalona. Les visites en grup s’han de concertar prèviament, tant si són guiades com si no. Per a més informació sobre les diferents visites i itineraris, podeu escriure a visites@museudebadalona.cat
Comparteix