Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Equipaments
imprimir enviar
MEV, Museu d'Art Medieval

Soc el MEV, Museu d’Art Medieval de Vic, un arc de connexió entre el passat medieval i el món actual. Continc més de 29.000 peces, amb obres excepcionals de pintura i escultura del romànic i del gòtic català que expliquen com eren l’art, la vida i el pensament a l’edat mitjana. Les meves col·leccions d’orfebreria, teixit, forja, vidre i ceràmica permeten fer un recorregut complet per la història de les arts decoratives a Catalunya.

Em va fundar el bisbe de Vic, Josep Morgades, i vaig obrir les meves portes el 1891. Al llarg de la meva història he tingut grans conservadors que han fet créixer les meves col·leccions i, amb elles, els meus espais han evolucionat fins a l’edifici on soc des del 2002. Es tracta d’un espai únic, dissenyat a mida de les obres que continc, que em permet presentar-les en unes condicions arquitectòniques immillorables.

La meva raó de ser és conservar el patrimoni artístic de Catalunya, especialment el medieval, apropar-lo a tots els públics i fer-lo comprensible. M’adreço a persones d’orígens, edats, creences i maneres de pensar molt diferents que poden establir el seu propi diàleg amb les col·leccions i participar en les múltiples activitats que les envolten.

Soc passat i també present: mitjançant experiències digitals immersives em converteixo en un museu accessible on tothom pot descobrir les col·leccions d’una forma sorprenent. Soc avui, fa mil anys.

HORARIS, PREUS I CONCERTACIÓ DE VISITES

HORARIS

De dimarts a divendres de 10 a 19 h (d’abril a setembre).
De dimarts a divendres de 10 a 13 h i de 15 a 18 h (d’octubre a març).
Dissabtes de 10 a 19 h.
Diumenges i festius de 10 a 14 h.

El Museu romandrà tancat els dilluns; els dies 1 i 6 de gener; el diumenge de Pasqua i els dies 25 i 26 de desembre.
Venda d'entrades fins a mitja hora abans de tancar.

Comparteix