Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Equipaments
imprimir enviar
FUNDACIÓ JOAN BROSSA (ESPAIS ESCRITS)

La Fundació Joan Brossa es constituí el 20 d’octubre de 1999 amb el propòsit de promoure i conservar l’obra del poeta i difondre el seu missatge a un ampli nombre de lectors i espectadors. Entre d’altres objectius, figuren l’organització i classificació de la seva obra, el foment d’accions destinades a un major coneixement i divulgació tant del poeta com de la cultura catalana, i la concessió de premis, beques i ajuts destinats a la investigació i a la formació. La idea arrenca del testament de Joan Brossa, on deixava totes les seves pertinences a la Fundació que es creés amb el seu nom i delegava en Pepa Llopis, la seva companya, la capacitat per endegar-la.

La Fundació ha tingut diverses seus d’ençà de la seva creació. Actualment, l’entitat es troba a la primera planta del Centre d’Estudis i de Documentació del MACBA atès que tant el fons artístic, com l’arxiu personal i la biblioteca del poeta han estat cedits en dipòsit en aquest museu. El treball col·lectiu amb el MACBA vol contribuir a convertir Joan Brossa en un referent literari, artístic, cultural i social de la Catalunya contemporània. 

Programa d’activitats. La Fundació desenvolupa anualment un programa d’activitats ben ampli adreçat a tot tipus de públic. Algunes de les propostes més destacades són: itineraris urbans, exposicions itinerants, tallers de poesia, clubs de lectura, recitals poètics, presentacions de llibres, etc. D’altra banda, l’entitat ha consolidat un projecte educatiu que té per objectiu fomentar la reflexió i la creativitat de les noves generacions. Des de la Fundació també es treballa amb altres entitats culturals afins amb la voluntat de teixir una constel·lació brossiana que mostri el vessant més polièdric i transversal del poeta.

 

HORARIS, PREUS I CONCERTACIÓ DE VISITES

Actualment la seu de la Fundació Joan Brossa no disposa d'un espai expositiu obert al públic.

Horari d'atenció (oficines):

- Dilluns i dimarts: de 8 a 14h. i de 14.30 a 17h.

- Dimecres i dijous: de 8 a 15h.

- Divendres: de 8 a 14h.  

Comparteix