Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Equipaments
imprimir enviar
CÀTEDRA DE PATRIMONI LITERARI MARIA ÀNGELS ANGLADA - CARLES FAGES DE CLIMENT (ESPAIS ESCRITS)
Un dels objectius principals de la Càtedra de Patrimoni Literari de la Universitat de Girona és divulgar l’obra dels dos escriptors que li donen nom, Maria Àngels Anglada i Carles Fages de Climent, per tal de preservar-ne la seva memòria i el seu llegat literari. Mitjançant estudis sobre les seves obres, seminaris o exposicions, la Càtedra pretén consolidar la presència d’Anglada i de Fages, dos autors que comparteixen una mateixa passió pels clàssics grecollatins i també pel paisatge de l’Empordà, en el panorama literari català i internacional.

Com a Càtedra de Patrimoni Literari, una altra de les tasques dutes a terme és la visibilització de la relació entre la literatura i el territori a través de la recerca en el camp de la patrimonialització literària, amb la creació d’itineraris literaris, jornades d’estudi o publicacions. La col·lecció d’itineraris literaris autoguiats que publica la Càtedra de Patrimoni Literari ja ha arribat al desè volum, i es preveu incrementar la producció notablement en els propers anys.

Les activitats promogudes des de la Càtedra de Patrimoni Literari tenen com a objectiu fomentar l’estudi de les obres de Maria Àngels Anglada i Carles Fages de Climent, mitjançant la col•laboració d’estudiosos, investigadors, creadors i professors de procedència diversa per tal que puguin fer aportacions rigoroses i enriquidores en aquest àmbit d’interès cultural que és el patrimoni literari.
HORARIS, PREUS I CONCERTACIÓ DE VISITES
A concretar:
Càtedra de Patrimoni Literari
Pl. Ferrater Mora, 1
17071 – Girona
Telèfon: 972 41 89 60
a/e: dir.cmaa@udg.edu
Comparteix