Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Equipaments
imprimir enviar
CONJUNT RUPESTRE DE LA ROCA DELS MOROS DEL COGUL
El Centre d’Interpretació de les Pintures del Cogul és un edifici plenament integrat al paisatge on es troben les pautes per a la comprensió i la contextualització històrica de les pintures rupestres de la balma, La Roca del Moros.

El conjunt rupestre de la Roca dels Moros del Cogul està considerat un dels conjunts més importants de la península ibèrica, sent el conjunt rupestre més significatiu de Catalunya. Declarat Patrimoni Mundial de la UNESCO des de l’any 1998 juntament amb el conjunt de les representacions d’art rupestre llevantí de l’arc mediterrani ibèric.

Emmarcat en una zona que ha estat habitada per l’home gairebé de forma contínua des del paleolític. Les excavacions dutes a terme al jaciment permeten afirmar que la balma va ser utilitzada com a lloc de culte. Es tracta d'un aixopluc utilitzar per l'home durant més de 10.000 anys. Com a testimoni d'aquest ús, avui dia s'hi poden veure diferents gravats i pintures, entre els quals destaca una escena que sovint s'ha interpretat com la representació d'una dansa fàl·lica o de fertilitat.

El conjunt pictòric està format per 42 figures pintades i 260 elements gravats sobre la roca. Els primers grups que utilitzaren la Roca dels Moros van ser els darrers caçadors-recol·lectors (X-V mil·lenni a.n.e.), que van deixar-hi les pintures que pertanyen a l’art llevantí. També trobem art macro esquemàtic neolític del V mil·lenni abans de la nostra era. Entre totes aquestes pintures, també hi ha inscripcions posteriors, d’època ibèrica i romana fins el segle I després de la nostra era.
HORARIS, PREUS I CONCERTACIÓ DE VISITES

La taquilla i l'entrada es tanquen 30 minuts abans del límit horari.

D'1 de setembre al 30 de juny
De dijous a dissabtes de 10.00 a 13.30 h i de 15.00 a 17.30h.
Diumenges i festius de 10.00 a 15.00h.

Horari d'estiu (juliol i agost)
de dimarts a diumenge, de 10 a 13.30 h i de 15.00 a 18.30h.

Per visitar el jaciment fora de l'horari habitual, cal concertar la visita al telèfon 672 445 990 o bé al correu electrònic reservescogul.acdpc@gencat.cat
Tancat les dilluns no festius, el 25 i 26 de desembre i l'1 i 6 de gener.

Tenen dret a gratuïtat:
Grups d'estudiants amb professor que hagin fet reserva prèvia entre l'1 de setembre i el 30 de juny.
Tenen dret a la tarifa reduïda especial (1€):
Grups d'estudiants amb professor que hagin fet reserva prèvia entre l'1 de juliol i el 31 d'agost.

Proposta educativa
La visita guiada és gratuïta.

Comparteix