Cercador d'activitats
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Equipaments
imprimir enviar
COL·LECCIÓ D'AUTOMÒBILS SALVADOR CLARET
L’automòbil ha estat el vehicle terrestre que més incidència ha tingut en la societat desenvolupada del segle XX. A la comarca de la Selva, ens espera la important col·lecció de més de 300 vehicles entre automòbils nacionals i estrangers, material d'aviació, motocicletes i velocípedes entre d’altres, recollida pacientment pel senyor Salvador Claret i Naspleda (1909-1984) aficionat, especialista i conegut restaurador.

En el recorregut per la història de l'automoció hi trobem exposats en quatre edificis ubicats en un paratge de pins, a 3 km. del nucli urbà de la població de Sils. Es tracta d'una excel·lent mostra permanent d’automòbils que són una representació tant dels models més significatius Rolls-Royce, Mercedes, Hispano Suiza, com dels més emblemàtics Ford model "T", Biscuter, Isetta, Seat 600, Mini Morris... . La col·lecció dóna una visió cronològica, estètica i tècnica del procés d'automoció, tant nacional com internacional. El seu contingut, ampli i variat, ens mostra vehicles que van des del Bonet fabricat a Barcelona el 1889 al Ford Cosworth que Carlos Sainz va utilitzar en la temporada de ral·lis de 1987.
HORARIS, PREUS I CONCERTACIÓ DE VISITES
Informació: Es troba a disposició del professorat el Quadern de Didàctica i Difusió L’Automòbil: el vehicle del segle XX.
Monitoratge: Obligatori.
Preu: Visita amb monitor 1,80 € per alumne.
Horari: Visites concertades per a grups escolars durant la setmana.
Dijous, divendres i dissabte, de 10 a 17 hores.
Diumenges, de 10 a 14 hores.
Informació i concertació de visites:
Tel. 972 85 30 36 en horaris d'obertura. Fax 972 85 37 86
Grups: 30 persones, com a màxim.
Nivells: Educació Primària, Educació Secundària i Batxillerat.
Durada: 1 hora.
Com anar-hi: Autopista AP-7 sortides 8 ó 9.
Comparteix