Cercador d'activitats
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Equipaments
imprimir enviar
CENTRE D'INTERPRETACIÓ DE LA PEDRA SECA DE TORREBESSES

El Centre d’Interpretació de la Pedra Seca de Torrebesses té com a funció principal la divulgació i coneixement de la tècnica i les construccions de la pedra seca, el treball dels pagesos i la vida rural, posant un especial èmfasi en el patrimoni de Torrebesses.

 

Organitzem sortides pel terme i tallers per tal de conèixer les construccions fetes amb la tècnica tradicional de la pedra seca: Aljubs per a l'emmagatzematge d'aigua, espones (marges de pedra seca) i cabanes de volta, expliquem també la relació establerta entre el treball de la pedra, l'aprofitament de l'aigua i les eines emprades per a treballar la pedra.

 

També disposem d'altres visites guiades pel municipi per la resta d’elements patrimonials del poble: l'església romànica de Sant Salvador (Bé Cultural d'Interès Nacional, on destaca el seu retaule de pedra policromada de Sant Joan Baptista), un antic molí d'oli del segle XIX amb premsa de seixantè, les façanes de les cases fortes del poble, el museu - col·lecció etnològica, un soterrani d’una casa tradicional o l'església "que va matar el fred" del segle XIX. Tenint la possibilitat des de conèixer l’elaboració tradicional de l’oli en una premsa del segle XIX, veure objectes de la vida quotidiana i del camp d’una casa de principis del segle XX o descobrir un exemple d’un retaule de pedra gòtic policromat (pintat) de les terres de Lleida.

HORARIS, PREUS I CONCERTACIÓ DE VISITES

El centre obre els caps de setmana (dissabtes matí i tarda, i diumenges al matí). Durant la setmana cal fer reserva prèvia.

El preu és variable segons la visita o activitat a realitzar.

Comparteix