Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Equipaments
imprimir enviar
CASA MUSEU VERDAGUER
La Casa Museu Verdaguer és un dels museus literaris més antics de Catalunya que va obrir les seves portes durant el franquisme (1976) gràcies a l’impuls de la societat civil que volia retre
homenatge al seu poeta.

El Museu forma part de la casa familiar on el poeta va viure els primers anys de la seva vida. Situat en un carrer de velles llambordes és un edifici de petites dimensions, típic de les construccions de poble del segle XVII i ambientat a mitjans del segle XIX. A la planta baixa, el visitant segueix les etapes de la vida i obra del poeta. Les cambres del primer pis reprodueixen elements de la vida quotidiana d’un poblet de l’època, i al dalt més alt es pot visitar l’exposició temporal i visionar un audiovisual sobre la dramàtica trajectòria de l’autor.

Les dimensiones reduïdes del museu i l’interès patrimonial de l’entorn ens permeten entendre Folgueroles com un museu obert. A les façanes dels diversos carrers podem llegir fragments dels poemes, veure les cases on va viure, visitar els temples, i recórrer l’entorn natural i els diversos monuments erigits a la seva
memòria que van del modernisme al land art.

La fundació Jacint Verdaguer, amb seu al mateix museu, promou l’estudi i la difusió de la vida i l’obra del poeta a través de la recerca i edició de llibres, promovent la visita a la Casa Museu i al poble i organitzant la Festa Verdaguer cada mes de maig.
HORARIS, PREUS I CONCERTACIÓ DE VISITES
Horaris
De dilluns  a diumenge de 10 a 13,30 h. Dimarts de 17 a 19 h.
Dissabtes de 17 a 19h. (de l’1 d’abril al 1 de novembre)
Obert tot l’any
Ens adaptem als vostres horaris
Tarifes entrada
General: 3 € per persona
Reduïda: 2.50 € per persona

DESCOMPTES ENTRADA AL MUSEU
Gratuït: Visitants individuals menors de 12 anys, persones en atur, docents, carnet de l’ICOM, socis d’Amics de Verdaguer i socis de la Societat Verdaguer.

Entrada reduïda: Carnet de jubilat, discapacitats, grups escolars i esplais, carnet biblioteca, Associació de Museòlegs.
Comparteix