Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Equipaments
imprimir enviar
BIBLIOTECA MUSEU VICTOR BALAGUER

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer, fundada l’any 1884 pel polític i escriptor que li dóna nom, és un dels museus més antics i singulars de Catalunya. Manté en bona part l’estètica i les col·leccions originals, de manera que el visitant pot conèixer com era un museu al segle XIX. L’edifici va ser construït específicament per a complir les funcions de biblioteca i de museu, fet poc habitual en l’època, i es formà inicialment amb el llegat que el mateix Balaguer va anar aplegant al llarg de la seva vida: llibres, pintures, escultures, peces de ceràmica i vidre i objectes etnogràfics de cultures llunyanes.

Dins d’aquest llegat fundacional, ubicat a la planta baixa, el visitant descobreix l’obra d’autors com Ramon Martí Alsina, Marià Fortuny, Santiago Rusiñol o Ramon Casas, entre molts altres, en un recorregut excepcional per l’art català del Romanticisme al Noucentisme. Destaca especialment, per la seva qualitat i història, el dipòsit de pintures del Museu del Prado, amb obra d’autors com El Greco, Ribera, Rubens o Goya. Pel que fa a les col·leccions d’etnografia, s’hi troben peces procedents de Filipines, Egipte, Xina i el Japó, així com una mostra d’art precolombí. D’entre aquestes, sobresurt per la seva història i singularitat la col·lecció egípcia, donada l’any 1886 per Eduard Toda, que conserva la mòmia d’un infant. 

A la primera planta s’exposen les col·leccions que anaren ampliant el fons del museu durant el segle XX, com el Llegat 1956 o el conjunt de pintures i escultures provinents del primer Museu d’Art Contemporani de Barcelona, on trobem la millor mostra de l’art informalista català.

HORARIS, PREUS I CONCERTACIÓ DE VISITES

De gener a juny de 2024. Horaris per a les visites escolars: de dimarts a dijous, de 10 a 14 h.

Preus: visites comentades i dinamitzades, 40 €/grup; visites amb taller artístic, 50 €/grup; itineraris amb visita al museu, 60 €/grup.

Activitats a l'aula: 40 euros grup/classe

Per a concertar visites a la carta o fora dels horaris habituals, contacteu amb el Servei Pedagògic.

Comparteix