Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Equipaments
imprimir enviar
ARXIU GENERAL DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA

L’Arxiu General de la Diputació de Barcelona es troba al Recinte de la Maternitat de Barcelona, un espai que va estar destinat a l’assistència i a la salut d’infants i dones. L’actual edifici de l’Arxiu Històric és el pavelló destinat a bugaderia de l’antiga Casa Maternitat i Expòsits de Barcelona.

L’Arxiu assumeix les funcions de gestió de la documentació en totes les seves fases, que es concreten en organitzar, avaluar, conservar i fer accessible a la ciutadania, els ajuntaments  i a la pròpia Diputació, la documentació generada en la gestió de les competències pròpies de la Diputació de Barcelona des de la seva creació.

En aquest Arxiu es conserva documentació en diferents formats i suports (trobem fotografies, vídeos, actes i plànols entre d'altres) que ha generat la Diputació de Barcelona al llarg dels seus més de 200 anys d'història. 

Del fons que es custodia  podem destacar el de la Mancomunitat de Catalunya, les històries clíniques i els expedients de dones i infants acollits a la Casa Maternitat i la documentació de la seva construcció, la dels acollits a la Casa Caritat de Barcelona i de la seva construcció, el fons Lola Anglada o el fons de carreteres i vies locals de la província de Barcelona.

 

HORARIS, PREUS I CONCERTACIÓ DE VISITES

Horari hivern           

Dilluns a divendres, 10h – 14h

Horari estiu             

Dilluns a divendres, 10h – 14h

Comparteix