Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Equipaments
imprimir enviar
ARXIU COMARCAL D’OSONA
L’Arxiu Comarcal d’Osona (ACOS) fou creat el 6 de març de 1990, mitjançant un conveni subscrit pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal d’Osona i l’Ajuntament de Vic. El primer dia d’abril de 1995, l’Arxiu Comarcal va obrir les seves portes a l’antic convent del Carme on compartia edifici amb el Museu de l’Art de la Pell i la Biblioteca Joan Triadú.
El 13 de setembre de 2006, es formalitza un nou conveni entre el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Vic per al  finançament d'una nova seu. El nou edifici es va inaugurar el 17 de març de 2010.
D’acord amb les funcions que determina la  Llei 10/2001, d'Arxius i documents, l’Arxiu Comarcal d’Osona custodia la documentació semiactiva dels organismes de la Generalitat de Catalunya, de l’administració local i judicial de la comarca.
Dels fons de titularitat privada dipositats a l'Arxiu en destaquen, pel seu valor històric i testimoni exemplar, el de l'Hospital de la Santa Creu i els diferents fons d'empresa.
No obstant això, el tret característic de l'Arxiu Comarcal d'Osona és el d'arxiu fotogràfic perquè es custodien nombrosos fons personals i col·leccions locals de fotografia històrica.
HORARIS, PREUS I CONCERTACIÓ DE VISITES
Horari d'hivern:
Matins, de dilluns a divendres de 9 a 14h.. Tardes de dilluns a dijous de 15,30 a 18h. 
Horari d'estiu: 
1 de juny al 30 de setembre, dilluns a divendres, 8-15h.
Comparteix