Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Equipaments
imprimir enviar
ARXIU COMARCAL DEL PRIORAT
El conveni de creació de l’Arxiu Comarcal del Priorat (ACPR) es va signar el 22 de setembre del 2000 i fou inaugurat el 27 de juliol de 2005.
L’Arxiu es troba situat en un dels edificis que formen part del castell de la vila de Falset. La construcció del castell s’inicià a finals del segle XII, en un petit  turó situat  a ponent de la població. En el mateix espai es custodià, durant molts anys, l’arxiu patrimonial dels territoris catalans del ducat de Medinaceli.
Els fons documentals més significatius de l’Arxiu, entre altres, són: els dels ajuntaments de Falset i Capçanes, els fons microfilmats de la baronia d’Entença i comtat de Prades, el del mas Roger de Cabacés i el de Joan Pascó i Ardèvol, notari de Porrera i, després, de Falset, que disposa de bona part dels esborranys notarials, finals segle XVIII fins el primer terç del segle XIX, que supleixen, en part, la pèrdua de l’arxiu notarial del districte  el 1936. Cal destacar el nombre elevat de fons de cooperatives agrícoles de la comarca que s’hi han dipositat, en concret, deu, i la més antiga és el Sindicat Vinícola del Baix Priorat de Marçà creat el 1912.

HORARIS, PREUS I CONCERTACIÓ DE VISITES
Horari d'hivern:
Matins, de dilluns a divendres de 9 a 14h.
Tardes de dilluns a dijous de 15,30 a 18h.  
 
Horari d'estiu:  
1 de juny al 30 de setembre, dilluns a divendres, 8-15h.

Comparteix