Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Equipaments
imprimir enviar
ARXIU COMARCAL DE LA NOGUERA
L’Arxiu Comarcal de la Noguera (ACN) va ser creat el 18 de desembre de 1981, per mitjà d’un conveni signat entre el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i l’Ajuntament de Balaguer. El 30 d’abril de 1983 es va inaugurar l’Arxiu a la tercera planta de l’Ajuntament de Balaguer, a la Plaça Mercadal.
Convenis posteriors entre el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Balaguer i el Consell Comarcal de la Noguera, han fet realitat una nova etapa de l’ACN que queda materialitzada en el nou equipament d’arxiu inaugurat el 14 de setembre de 2005 a la Plaça dels Comtes d’Urgell de Balaguer.
L’Arxiu Comarcal de la Noguera conserva fons públics i privats de la comarca de la Noguera, entre els quals cal destacar el de l’Ajuntament de Balaguer, el del Districte Notarial de Balaguer i els fons fotogràfics. També s’ofereix als usuaris informació diversa sobre el patrimoni documental del territori, com és el cas de les còpies digitals de documentació conservada en altres arxius i, així mateix, disposa d’una biblioteca auxiliar especialitzada en temes d'història comarcal i una hemeroteca amb més de seixanta encapçalaments de publicacions periòdiques de la Noguera.

HORARIS, PREUS I CONCERTACIÓ DE VISITES
Horari d'hivern:
Matins, de dilluns a divendres de 9 a 14h.. Tardes de dilluns a dijous de 15,30 a 18h. 
Horari d'estiu: 
1 de juny al 30 de setembre, dilluns a divendres, 8-15h.
Comparteix