Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Equipaments
imprimir enviar
ARXIU COMARCAL DE L'ALT CAMP
El 1978 es crea l’Arxiu Històric Municipal de Valls, entès com un servei que conserva, descriu i difon els fons que s’hi dipositen. El 7 d’abril de 1983 la firma d’un conveni amb la Generalitat de Catalunya el converteix en Arxiu Històric Comarcal de Valls i a partir de 2006, per palesar que també assumeix competències en gestió documental, canvia el seu nom per l’actual.
Des de la seva creació l'arxiu ha atès més de 14.000 usuaris i l'embrió format pels fons retornats de Barcelona el 1939 (on es van desplaçar per protegir-los de la guerra)  ha crescut fins els més de 100 fons d’arreu de la comarca, que superen els 2000 metres lineals de volum.
D’entre tots ells destaquen el conjunt de 17 fons municipals (en especial el de Valls), el fons notarial del districte, el de la Impremta Castells, la documentació sobre la família Veciana, que ostentà el comandament de les Esquadres de Catalunya fins el 1836 (arribada per diferents vies) i la col·lecció Mercadé, que conté el manuscrit del llibre de les Grandeses de Tarragona de Ponç d'Icard.
HORARIS, PREUS I CONCERTACIÓ DE VISITES

Horari d'hivern: Matins, de dilluns a divendres de 9 a 14h.. Tardes de dilluns a dijous de 15,30 a 18h.
Horari d'estiu:  1 de juny al 30 de setembre, dilluns a divendres, 8-15h.

 

Comparteix