Cercador d'activitats
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Equipaments
imprimir enviar
ARXIU COMARCAL DE LA CERDANYA
L'Arxiu Comarcal de la Cerdanya (ACCE), integrat a la Xarxa d'Arxius Comarcals de la Generalitat de Catalunya, es va crear el 31 de gener de 1984 amb la signatura d'un conveni entre el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Puigcerdà i va ser inaugurat el dia 10 de juny de 1989.
La flamant i celebrada infraestructura venia a omplir un buit com a centre d’abast comarcal i a consolidar la llarga i antiga tasca de l’arxiu municipal de Puigcerdà. Durant vint anys, ha tingut al capdavant l'historiador local i arxiver Sebastià Bosom i Isern. Durant aquest temps l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya ha ocupat un espai cèntric, urbanísticament i social i s’ha consolidat com una referència gràcies sobretot a la implicació de la institució en la vida pública de la comarca i la forta activitat de dinamització cultural que sempre ha promogut.
Vint anys després de la inauguració de l'Arxiu i amb totes les eines tecnològiques que tenim a l'abast, estem treballant per acostar la documentació als usuaris a través de  projectes de digitalització. La consulta en línia dels nostres fons ens ha de permetre superar la situació excèntrica en el planell del país i arribar sense limitacions a tots els usuaris. En aquest moment tenim més de 900 metres de documentació on destaquen els fons notarial, municipal de Puigcerdà i la col·lecció de pergamins.
HORARIS, PREUS I CONCERTACIÓ DE VISITES
Horari d'hivern:
Matins, de dilluns a divendres de 9 a 14h.. Tardes de dilluns a dijous de 15,30 a 18h.
Horari d'estiu:
1 de juny al 30 de setembre, dilluns a divendres, 8-15h.
Comparteix