Cercador experiènciesAtenció al professorat
Diagnòstic, neteja i acabats de mobles
El Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya promou el curs El moble històric II: Intervencions en superfície (Diagnòstic, neteja i acabats) amb l'objectiu de fomentar l' hàbit de l’estudi detallat del moble, l’examen i l’avaluació de les degradacions i en l’elecció dels mètodes i tècniques d’intervenció adequades. Igualment pretén facilitar l'aprenentatge de la metodologia i de les tècniques de neteja i regeneració d’acabats no destructives i aprofundir en els diferents tipus d’acabats que presenta el moble històric, i donar pautes per elegir el tipus de vernís o acabat segons la tipologia, l’estil i la procedència dels mobles. En definitiva aquest curs pretén que els estudiants adquireixin la destresa en l’execució dels diferents acabats antics.
 
Curs adreçat a conservadors de col·leccions de moble, professionals de la conservació-restauració historiadors de l’art i alumnes de 3er i 4rt del Grau de Conservació i Restauració de Béns Culturals. És requisit haver cursat amb aprofitament el curs: El moble històric en el segle XXI: Claus per a l’estudi, la conservació i la restauració o algun altre curs sobre introducció a la història del moble i la seva conservació i restauració. 

Professorat 
 
Josep Paret Pey, Responsable de l’àrea de pintura i escultura sobre fusta del CRBMC.
 
Mònica Piera, doctora en Història de l’Art. Presidenta de l’Associació per a l’Estudi del Moble.
 
Marc Fabra, historiador de l’art i conservador-restaurador. Director de l’Institut de Conservació i Restauració Aplicada al 
Moble (ICRAM)
 
Durada 
30 hores: 10 sessions de 3 hores amb 10 min. de pausa
20 hores addicionals més per a un treball individual 
 
Dates 
Inici: 28 d’octubre de 2014
Finalitza: 27 de novembre de 2014
 
Horari:
Dimarts i dijous de 16.30 a 19.30 hores
 
Lloc:
Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya
C/ Arnau Cadell, 30
08197 Valldoreix
Places: 24
 
Curs subvencionat pel CRBMC: 
Preu: 180 € 
Preu socis del CRAC (Conservadors Restauradors Associats de Catalunya) i per a estudiants del Grau de Conservació i Restauració de Béns Culturals: 145 € 
 
Període de preinscripció: fins el 15 d’octubre
Enviar un e-mail a crbmc.cultura@gencat.cat. Cal fer constar, el nom complet, l’adreça, el telèfon, els estudis realitzats i la professió.
Un cop acceptada la preinscripció, la matricula es formalitzarà amb el pagament, abans del 20 d’octubre.


Tornar
Accés