Cercador experiènciesAtenció al professorat
El Museu entra a l'escola
Els nens i nenes d'educació Infantil (P3, P4 i P5) han treballat els dracs, a partir de la visita al museu on han seguit l'activitat "El cavaller, la princesa i el drac" després d'una recerca pels dracs que hi ha a les obres medievals del fons del MEV.

Els alumnes del cicle inicial (1r i 2n) han treballat els animals, tant reals com mitològics, a través de la proposta "Els animals del museu", aquesta nova activitat del MEV és fruit de la complicitat entre el Servei educatiu del MEV i les mestres de l'escola. Els alumnes de Cicle mitjà (3r i 4rt) han conegut les col·leccions d'arts decoratives: la ceràmica, el vidre i la forja. El cas del cicle superior (5è i 6è) és especial, ja que segueixen un projecte d'innovació educativa "L'escola adopta un monument" que pretén dinamitzar el coneixement del patrimoni històric i arqueològic de cada municipi a través d'un treball específic als centres educatius entorn d'un "monument" proper.

En el cas de l'Escola Joan XXIII de Balenyà han treballat diferents aspectes relacionats amb la via romana que passa pel municipi amb la col·laboració del Museu que conserva diferents elements relacionats en les seves col·leccions.

Projectes pedagògics del MEV

Aquest projecte col·laboratiu s'endinsa dins d'una nova etapa en els projectes pedagògics del MEV que s'ha començat a treballar en el món dels museus. L'aposta implica treballar directament amb cada centre projectes de col·laboració personalitzats que s'adaptin a les seves necessitats. Aquesta línia de treball preveu activitats que van més enllà de les activitats educatives que s'ofereixen des de fa més de 12 anys.

Actualment el MEV ha començat a preparar projectes similars amb el CEIP Arnau Mir de Tost (Alt Urgell) i el Col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic. Més informació a: http://www.museuepiscopalvic.com

Tornar
Accés