Cercador d'activitats
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Equipaments
imprimir enviar
MUSEU D'HISTÒRIA DE GIRONA
El Museu d'Història de Girona és un museu viu, que s'obre a la ciutat, que es mou i que convida a la participació i dóna a conèixer el procés de formació de Girona, des de l'aparició de les primeres restes humanes a la zona fins a la transició a la democràcia i parlar de la societat que ha fet possible, en un recorregut cronològic que comprèn catorze sales que es completa amb diversos àmbits temàtics com el que està dedicat la Girona industrial. Ciutat pionera, la sala de la sardana i la cobla i l'espai contemporani. Els seus continguts els trobem repartits entre l'edifici principal, situat al carrer de la Força i escampats per diferents indrets de la ciutat, que s'integren a la Xarxa d'Espais de memòria Democràtica com són el refugi antiaeri del Jardí de la Infància, la presó provincial i la fossa comuna que són una extensió de la sala dedicada a la Guerra Civil i també gestiona el taller de la Marfà, futur centre d'interpretació de patrimoni industrial de la ciutat.

Compta amb una variada programació d'activitats i exposicions temporals que es duen a terme a la sala d'exposicions, la carbonera i la cisterna, el celler i a l'espai contemporani. Es troba al mig del barri vell, en un edifici de trajectòria històrica singular, que ocupa l'antic convent de Sant Antoni de frares caputxins del segle XVIII, del que es conserven espais sorprenents com el cementiri o dessecador i la cisterna. Descobriu una altra manera de viure la història de Girona.

És un equipament ple de noves propostes que acosten la història de la ciutat d'una forma divertida i entretinguda. L'any de la seva creació va ser el 1981, l'Ajuntament proposava aleshores de participar activament en la recuperació viva d'un edifici del casc antic, un edifici històric i d'una trajectòria singular, i convidava a encetar un recorregut per la trajectòria històrica de la nostra ciutat i per la vida del nostre conglomerat social urbà.

Un edifici emblemàtic

L'edifici ha estat testimoni d'una trajectòria històrica singular. I és en sí una autèntica meravella que val la pena descobrir. Al segle XV va ser un destacat casal gòtic propietat de la família Cartellà; més tard, cap al 1753, es va convertir en el convent de Sant Antoni, de frares caputxins. Conserva, en magnífic estat sorprenents espais de l'antic convent, com el cementiri o dessecador la cisterna ( interessant exemple d'aljub), el claustre i diverses sales impressionants.

A finals del segle XIX va esdevenir l'Institut d'Ensenyament Mitjà. I, finalment, des del 1981 acull el Museu d'Història de Girona.

Descobriu-lo!

HORARIS, PREUS I CONCERTACIÓ DE VISITES
Horaris
 
D'octubre a abril:
De dimarts a dissabte de 10.30 a 17.30 h. 
Diumenges i festius de 10.30 a 13.30 h.
Tancat els dilluns no festius i els dies 1 i 6 de gener i el 25 i 26 de desembre.
Gratuït el primer diumenge de cada mes

De maig a setembre:
De dimarts a dissabte de 10.30 a 18.30 h. 
Diumenges i festius de 10.30 a 13.30 h.
Tancat els dilluns no festius.
Gratuït el primer diumenge de cada mes

Tarifes

Entrada al Museu
Entrada gratuïta el primer diumenge de cada mes.

Entrada individual: 4 €
Entrada reduïda (*): 2 €
Entrada gratuïta: menors de 16 anys, jubilats, pensionistes, membres ICOM, estudiants de l'Escola Oficial d'Idiomes de Girona, socis del GEiEG, docents, acompanyants dels grups, premsa. Amb acreditació.
2x1: 2 entrades al preu d'una per als titulars del carnet d'alberguista amb acreditació.
Discapacitats: els titulars de la targeta acreditativa de la discapacitat gaudiran d'entrada gratuïta al museu i a les exposicions temporals. Els avantatges també són vàlids per a un acompanyant.
(*) Estudiants, socis Círculo de Lectores, Carnet Jove, Bus Turístic, col·legiats del Col·legi Oficial de Diplomats en Infermeria de Girona, titulars del carnet Qltura Jove, usuaris del tiquet M5 de Gironamuseus, titulars del carnet cultural, carnet de les biblioteques públiques de Girona i Salt. Amb acreditació.

Sales d'exposicions
Entrada gratuïta 
Comparteix