Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Visita guiada
NOVETAT
Vols saber com es restaura una obra d'art?
Vols saber com es restaura una obra d'art?

El CRBMC proposa aquesta visita guiada a l'alumnat de primària. 

Com es degrada una obra d'art? Quins criteris es fan servir en la conservació restauració d'un bé cultural? Quin tipus de professionals intervenen en la conservació? Totes aquestes preguntes tindran resposta en la visita dinamitzada als tallers de restauració i instal·lacions científiques del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya.

La visita permetrà als alumnes desenvolupar i interpretar els temes que prèviament s'hauran tractat en una breu presentació audiovisual, a través de l'observació del treball dels conservadors restauradors amb peces reals. Aquesta visita està pensada específicament per potenciar el diàleg davant les obres en procés de restauració a fi d'afavorir un rol més actiu per part dels alumnes. Durant la visita es realitzaran diverses dinamitzacions per fomentar la participació, complementades amb materials de suport.

Les visites les conduiran conservadors-restauradors de béns culturals professionals, amb una especial sensibilitat pedagògica, per tal d'oferir la millor informació als alumnes quan se situïn davant de les peces en procés de restauració.

Habilitats que desenvolupa: La visita educativa té com a objectiu que els joves comprenguin què constitueix el patrimoni cultural i què representa la tasca de conservar-lo. Que entenguin les dificultats tècniques, científiques i socials que representa la conservació d'un bé cultural i que s'impliquin en la seva defensa i protecció en el seu entorn més proper. També els permetrà descobrir diferents períodes o moments de la història del nostre país a través de les característiques de les obres restaurades. 

Competències presents

artística i cultural

aprendre a aprendre

autonomia i iniciativa personal

coneixement i la interacció amb el món físic

social i ciutadana


Comparteix
FITXA TÈCNICA
ci cm cs uni
Durada

2 hores

Preu alumne

3,50 € per alumne/a (grup classe)

Valora l'activitat
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT
MATERIAL DIDÀCTIC

Identificador