Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Visita guiada
NOVETAT
Per saber on anem, cal saber d'on venim
Els tres edificis del museu
Visites guiades
Visites guiades al Museu de la Vida Rural
El museu ofereix visites guiades per a escolars adaptades als diferents cicles educatius. Com a novetat d’aquest curs escolar 2017-2018, destaquem la dinamització de les visites, amb una durada aproximada d’1.15 h.

La visita comença amb un pròleg, una introducció a l'evolució que ha viscut el món rural durant el darrer segle amb una presentació molt especial. 
 
CICLE INFANTIL: 
  • Descobriment d’una antiga llar pairal: el corral, el rebost i la conservació d’aliments, la cuina, l’habitació, la roba, la feinada de rentar-la, etc.

 

CICLE MITJÀ I SUPERIOR: 
  • Opció A) L’agricultura: seguiment del cultiu, creixement i collita de la vinya, el blat i l’olivera, amb la posterior transformació en vi, farina i oli.
  • Opció B) L’agricultura i els oficis: la feina del pagès amb el cultiu, creixement i collita de la vinya, el blat i l’olivera. Els oficis tradicionals: llenyataire, fuster, ferrer, baster, cisteller, boter, etc.

 

SECUNDÀRIA I BATXILLERAT: 
  • L’agricultura tradicional (vinya, blat i olivera), la mecanització i la industrialització del camp, destacant la importància del món rural i reflexionant sobre qüestions diverses com la pèrdua de coneixements, el canvi i l’obsolescència.
 
 
*Per a alumnes de cicles i universitaris es recomana concretar la visita guiada per tal d’adequar-la als plans d’estudis.

En qualsevol cas, es pot adaptar la visita del museu segons les necessitats curriculars i els interessos dels docents per a cada curs. 
Competències presents

artística i cultural

aprendre a aprendre

autonomia i iniciativa personal

coneixement i la interacció amb el món físic

social i ciutadana


PER SABER ON ANEM, CAL SABER D'ON VENIM

Horts urbans, menjar orgànic, sostenible, km 0, ecològic, bio. Cada dia inventem noves etiquetes per anomenar allò que els nostres avis ja sabien fa 100 anys. Per això, potser la millor manera d’entendre cap a on va la nostra agricultura, el nostre menjar i el nostre futur és fer un cop d’ull al nostre passat i tornar a aprendre el valor de l’esforç, la paciència o, senzillament, el que costa fer que un enciam creixi sa. Veniu al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí i descobriu, tot això i més, en un dels museus més moderns del nostre país.

Comparteix
FITXA TÈCNICA
p3 p4 p5 ci cm cs eso es2 ba cf uni alt
Durada

1 hora i 15 minuts

Preu alumne

3,70€

Museu

MUSEU DE LA VIDA RURAL
T. 977 870 576

Valora l'activitat
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT

Identificador