Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Visita guiada
NOVETAT
Instal·lacions de l'arxiu
Alumnes fent la visita a l'Arxiu
Visita de l'IES Segarra
Visita a l'Arxiu Comarcal de la Segarra
Es tracta d’una visita guiada que té la finalitat d’acostar els alumnes de cicle superior de Primària i de Secundària al món de l’arxiu. 
La visita s’inicia amb una introducció del que és l’arxiu i la seva importància, tot preguntant als alumnes què en saben i quin concepte en tenen. A continuació es passa a la sala de consulta i a la sala on es tracta la documentació, es descriuen i s’informatitzen els inventaris i els catàlegs dels documents i fons, i finalment s’arriba a la sala de dipòsit de la documentació. En aquest punt es mostren als alumnes diferents tipus de tipologies i suports documentals i els fons que custodia l’arxiu, com ara: pergamins, llibres d’actes, fotografies, cartells, protocols notarials, etc. 
Els participants podran tocar, analitzar i llegir els documents.
Quan es tracta d’alumnes de segon cicle de Secundària, se’ls expliquen les possibilitats que ofereixen els fons de l’arxiu a l’hora de fer treballs de recerca. 
Les explicacions i els continguts específics relacionats amb la mostra de documents que es fa als alumnes, se seleccionen en funció de criteris comuns i interessos del professorat.

Competències presents

aprendre a aprendre

social i ciutadana


Comparteix
FITXA TÈCNICA
cs eso es2 alt
Durada

1 hora

Preu alumne

Gratuït

Preu grup

Gratuït

Valora l'activitat
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT

Identificador