Cercador d'activitats
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Visita guiada
NOVETAT
Instal·lacions de l'arxiu
Sala polivalent
Alumnes d'ESO fent l'activitat
Visita a l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre
La visita a l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre té l’objectiu de donar a conèixer l’arxiu i les seves funcions als alumnes d’Educació Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius de la comarca. Si bé el recorregut per dins l’arxiu sempre és el mateix, els continguts i la metodologia s’adapta al nivell de cada grup i als interessos del professorat.
La visita s’inicia amb una explicació en el vestíbul, on es pregunta als alumnes què saben de l’arxiu i  s’expliquen les diferents fases del tractament dels documents. A continuació es visita la sala de consulta i la sala polivalent. A partir d’aquest moment s’introdueix als alumnes en el que és el recorregut que fa el document des de que arriba  l’arxiu fins que es guarda en els dipòsits: moll de descàrrega, sala de desinfecció i neteja, sala de tractament de la documentació i finalment els dipòsits, dels quals es mostra el de gran format, el de suports especials i els dipòsits convencionals.
En acabar els alumnes poden veure una exposició de documents que es seleccionen en funció de la seva edat i responen un qüestionari que recull el que han après durant la visita.
Competències presents

artística i cultural

aprendre a aprendre

social i ciutadana


Comparteix