Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Visita-taller
NOVETAT
Una casa ben curiosa i singular

Descobrirem la Masia, els seus espais, i com s’hi vivia, amb un joc constant d’observació i pregunta-resposta, per tal de fer partícips els infants de la mateixa explicació.

Ens trobem a la Masia d’en Cabanyes, una casa on visqué una família benestant durant el segle XIX que feu fortuna gràcies al comerç i exportació de vins i aiguardents. Aquesta família destaca especialment per la seva sensibilitat en les arts i el col·leccionisme: escriptors, traductors, compositors, pintors, matemàtics, etc.

Un cop acabada la visita es proposa una activitat complementària per acabar de comprendre la vida d’abans a través dels Cabanyes, el seu negoci i les seves aficions. Identificarem tot un seguit d’elements vinculats als diferents membres que habitaren la Masia: la ploma del poeta Manuel de Cabanyes, el piano, els llibres del negoci de la vinya i el vi d’en Josep Anton de Cabanyes, les pintures de Joaquim de Cabanyes i Alexandre de Cabanyes, així com elements o objectes propis de la seva vida quotidiana. Aquests objectes els barrejarem amb els moderns, que actualment podem trobar al nostre entorn, i l’alumnat haurà de saber triar quins pertanyen als Cabanyes i quins no, i en el cas dels que són propis de la Masia, en quines estances o espais es troben.

Competències presents

artística i cultural

aprendre a aprendre


Objectius

La visita a la Masia d’en Cabanyes ens permet descobrir i imaginar-nos com era el dia a dia d’aquesta família benestant de fa més de dos-cents anys. Les  estances, mobles, llibres, objectes i decoració ens transportaran al segle XIX, i a través de la pròpia curiositat l’alumnat  detectarà elements, objectes i estances que són molt diferents del que avui en dia trobem a les nostres vivendes. Amb aquest joc d’observació i reflexió descobriran com aquests elements varen influir a la manera de viure i com han evolucionat al llarg del temps.

Mitjançant aquesta visita es pretén reforçar l’ interès per conèixer la història i la manera com vivien els nostres avantpassats. Una visita activa i dinàmica per tal de desenvolupar habilitats de descoberta, d’observació i de reconeixement d’objectes i espais del present i del passat.

Comparteix
FITXA TÈCNICA
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT

Identificador