Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Visita-taller
Pujada al cavall
Temps de castells

El MHC proposa aquesta visita-taller a l'alumnat d'educació primària.  

Quan imaginem l'edat mitjana pensem en un temps de castells, princeses, dracs i éssers imaginaris...però realment tots ells van ser protagonistes de la història medieval de Catalunya?

A les sales del museu descobrirem qui eren i com vivien els habitants del nostre territori en aquesta època tan llarga i fins i tot ens podrem convertir per uns instants en personatges medievals!

Habilitats que desenvolupa: A partir de la dinàmica participativa que planteja l'activitat els alumnes aprendran a analitzar la formació de Catalunya, a identificar les característiques de la societat medieval i a utilitzar l'empatia històrica com a eina d'aprenentatge.

Aquesta activitat es fonamenta en senzilles explicacions en cadascun dels àmbits de treball. Acompanyat d'un maletí de materials didàctics, l'educador anirà proporcionant el material i les claus necessàries per tal que els alumnes adquireixin coneixements. Es proposaran al llarg del recorregut diverses accions al grup classe. Algunes d'elles, es realitzaran de forma conjunta (representacions teatrals) i en d'altres es demanarà la col·laboració de voluntaris (escenificacions de la llegenda de les quatre barres, d'un pacte de vassallatge, pujada al cavall). Aquestes accions tenen la voluntat de fer pensar als alumnes, de donar-los claus interpretatives i d'ajudar-los a transportar-se a l'època medieval per tal de comprendre millor com era la vida en aquell temps. 

Competències presents

aprendre a aprendre

autonomia i iniciativa personal

coneixement i la interacció amb el món físic

social i ciutadana


Comparteix
FITXA TÈCNICA
cs
Durada

2 hores

Preu grup

97€ (màxim 25 alumnes)

Valora l'activitat
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT
MATERIAL DIDÀCTIC

Identificador