Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Visita-taller
NOVETAT
Tallers de manualitats i natura

Visita educativa + taller a escollir 

Descobrirem el paisatge dels secans i els seus habitants. Ens els mirarem amb uns altres ulls, els compararem amb altres paisatges que coneixem i, a través del joc, aprendrem a identificar els animals i plantes que hi viuen i veurem com podem ajudar a protegir-los. Després podrem escollir un taller de manualitats i natura per aprendre a estimar encara més la bellesa dels secans i del nostre entorn.

Objectius

* Identificar, conèixer i valorar les característiques naturals i culturals dels secans de Lleida i saber reconèixer el paper de l’agricultura i la ramaderia en la conformació d’aquests ecosistemes particulars.

* Reconèixer i valorar críticament la intervenció humana en el medi i el seu impacte al llarg del temps i adoptar compromisos individuals i col·lectius d’actuació en la protecció i millora del medi ambient. 

* Explorar, conèixer i experimentar les possibilitats que ofereix l’experiència artística a través de l’expressió plàstica i altres tipus de llenguatges per a la realització de projectes expressius i creatius. 

* Participar activament en les propostes de l’activitat, valorar el diàleg i el treball en grup i mantenir una actitud de respecte vers l’espai interpretatiu.

Què farem?

Visitarem el centre d’interpretació dels Secans de Lleida on coneixerem, a través de l’explicació, el conte i el joc, les característiques que fan d’aquest paisatge un hàbitat idoni per les aus estèpiques i introduirem la importància de la seva conservació. Posteriorment farem un taller de manualitats i natura a escollir: 

* Les pedres viatgeres: pintarem en una pedra un element natural dels secans, viatjarà amb nosaltres, als paisatges i llocs que ens agradaria cuidar i preservar. Farem fotos i les penjarem en un web/bloc. Projecte de natura (cicle superior de Primària).

* Mòbil dels ocells: realitzarem un mòbil amb dibuixos fets per nosaltres i elements naturals que representaran els ocells dels secans, els seus ous, nius, el seu menjar, etc. Utilitzarem elements naturals com poden ser tronquets, herbes, plomes, pedretes, etc.

* Mural collage: representarem, entre tot el grup o en petits grups, el paisatge dels secans. Ho farem amb pintura o dibuixos de les mans i els peus. Ho complementarem amb imatges, papers, retalls de roba, etc. 

* El paisatge dins d’una capsa: cada nen/a durà una capsa de sabates, on crearem tot un ecosistema de secà: sembrats, arbres de marge, ocells, mamífers, insectes, plantes i també les persones.

* Aquarel·la: dibuixarem i pintarem les aus més característiques dels secans tot introduint-nos en les bases d’aquesta tècnica plàstica.

Competències presents

comunicativa, lingüística i audiovisual

artística i cultural

aprendre a aprendre

autonomia i iniciativa personal

coneixement i la interacció amb el món físic

social i ciutadana


Comparteix
FITXA TÈCNICA
ci cm cs
Durada

2 hores

Preu alumne

3 euros

Preu grup

60 euros (menys de 20 persones)

Museu

CASTELL DE CONCABELLA
T. 973 531 300

Valora l'activitat
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT

Identificador