Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Taller
Taller de tissatje
Taller de tissatge

Ullastret proposa aquest taller a l'alumnat d'educació primària i secundària.

L'estructura socioeconòmica ibèrica va permetre l'aparició d'una classe social d'artesans que treballaven per a la comunitat. Entre les activitats que es realitzen destaquen la metal·lúrgia, la fabricació de terrissa, el treball de la pedra, el teixit i la cistelleria.

En aquest taller didàctic, els alumnes aprendran que el tissatge té el seu origen a la cistelleria. Que totes dues tècniques eren habituals en època ibèrica i que tot plegat ho sabem gràcies als textos antics i a les restes que s'han trobat:pesos de teler, fusaioles... Podran aprendre que ambdues tècniques són un aprofitament d'allò que ens dóna la natura, i conèixer que els teixits dels ibers eren coneguts per la seva qualitat i que per a teixir-los utilitzaven els anomenats telers verticals.

Habilitats que desenvolupa: saber aprofitar allò que ens dóna la natura; entendre la dificultat d'obtenir determinats objectes utilitzant tècniques antigues; valorar els textos antics i les restes conservades com a font de coneixement; conèixer els trets més característics de la cultura ibèrica; conèixer les formes de vida a Catalunya abans, durant i després de l'època ibèrica; desvetllar l'interès per conèixer i comprendre el nostre entorn històric; desenvolupar l'esperit de recerca i rigor científic; valorar i respectar alguns costums i formes de vida dels avantpassats com a herència de civilització, i valorar els béns que componen el patrimoni cultural de la comunitat local i nacional i actuar a favor de la seva preservació. 

Competències presents

artística i cultural


Comparteix
FITXA TÈCNICA
ci cm cs eso es2
Durada

1 hora i 30 minuts

Preu alumne

3€ per alumne/a (grups superiors a 20 alumnes)

Preu grup

60€ (grups de 20 alumnes o menys)

Valora l'activitat
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT

Identificador