Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Taller
NOVETAT
Instrumentació del taller de radiació ambiental
Instrumentació del taller de radiació ambiental
Instrumentació del taller de radiació ambiental
Taller de radiació ambiental i la seva detecció

El mNACTEC proposa aquest taller a l'alumnat d'educació secundària, batxillerat, cicles formatius i públic adult.

Taller que permet al professorat completar un cicle temàtic, el de "Materials i partícules". Els objectius del taller són dos: primer, introduir els alumnes al món de la radioactivitat, entendre el seu origen, quins tipus d'emissions radioactives hi ha i les seves principals característiques. Segon, que els alumnes adquireixin l'hàbit de l'experimentació científica: observació d'un fenomen, tractament de dades i interpretació dels resultats.

Aquest és un taller que es pot fer al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (Telèfon 93 789 22 44) o bé al Museu de les Mines de Cercs (Telèfon 93 824 81 87). 

Competències presents

aprendre a aprendre

autonomia i iniciativa personal

coneixement i la interacció amb el món físic


Radiació ambiental
Per a la realitzacio del taller hi ha diferents fases: primer, als alumnes se'ls fa una introducció a la radioactivitat i se'ls hi explica la teoria. Després es divideixen en dos grups per treballar les activitats d'experimentació: caracteritzar el soroll de fons d'un detector que s'anomena geiger-müller, veure que amb un tipus de radiació beta emesa per una font que s'anomena d'Estronci 90, es posen filtres per veure que amb pocs mil·límetres d'alumini aquella radiació queda absolutament absorbida. Els alumnes constataran que hi ha dos tipus diferents de radiacions. A través d'uns monitors de radiació ambiental i després d'haver fet recorreguts a diferents punts veuran quines fluctuacions pot haver-hi per constatar que vivim en un entorn radioactiu.
Comparteix
FITXA TÈCNICA
es2 ba cf alt
Durada

1 hora i 30 minuts

Preu alumne

2 €

Preu grup

78 €

Valora l'activitat
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT

Identificador