Cercador d'activitats
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Visita guiada
Farmàcia de Santa Caterina
Salut i medicina: l'antic hospital de Santa Caterina

El Museu d'Art de Girona proposa aquesta visita guiada a l'alumnat d'educació secundària. 

L'Antic Hospital de Santa Caterina, actual seu de la Generalitat de Catalunya a Girona, forma part de la història de la nostra ciutat.

Els espais patrimonials que conserva dins el seu recinte (farmàcia barroca, capella, baluard de la muralla gòtica...) ens ajuden a entendre esdeveniments rellevants de la història de la ciutat: l'evolució del barri del Mercadal, la Guerra del Francès...

Us proposem un recorregut dinamitzat, pels diferents espais de l'edifici, através del qual desgranarem alguns dels moments cabdals de la història de Girona, sabrem com era un hospital en els segles XVIII i XIX i coneixarem les funcions dels apotecaris al llarg del temps. 

Habilitats que desenvolupa: Conèixer un dels centres culturals de la ciutat de Girona; identificar i valorar el patrimoni històric de la ciutat; conèixer la història i l'evolució de l'Antic Hospital, a traves del seu vessant més lúdic i popular, des del seus orígens fins al segle XXI; descobrir l'ofici de l'apotecari (el seu espai de treball, les eines que utilitza, els objectes que manipula) en una farmàcia històrica conservada íntegrament; conèixer la funció, els usos i les necessitats d'una farmàcia hospitalària; situar en el temps la Guerra del Francès i els setges de Girona.

Competències presents

artística i cultural

aprendre a aprendre

autonomia i iniciativa personal

coneixement i la interacció amb el món físic

social i ciutadana


EXPOSICIÓ relacionada
Farmàcia de Santa caterina

La Farmàcia de Santa Caterina forma part de l'Antic Hospital de Santa Caterina, ara seu de la Generalitat de Catalunya a Girona, construït l'any 1666 al barri del Mercadal.

 

La Farmàcia de Santa Caterina és una de les més antigues de Catalunya i està considerada com una de les més importants d'Europa. A l'interior hi trobarem una col·lecció de 350 pots de farmàcia dels segles XVI al XVIII.

Comparteix
FITXA TÈCNICA
eso es2
Durada

1 hora i 30 minuts

Preu alumne

3,30€ per alumne/a (grups de 21 a 30 alumnes)

Preu grup

66€ (grups de 20 alumnes o menys)

Museu

MUSEU D'ART DE GIRONA
T. 972 203 834/ 972 942 959

Valora l'activitat
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT

Identificador