Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Itineraris
NOVETAT
Rutes de descoberta dels Secans de Lleida

Visita i ruta a la natura 

Al Centre d’Interpretació dels Secans de Lleida coneixerem per què són tan especials aquests paisatges: els habiten uns ocells únics! Descobrirem quins són! Aprendrem que la natura és fràgil i que les persones podem fer moltes coses per protegir-la. Desprès farem una excursió per l’entorn del Castell de Concabella, fins a una de les peixeres que poblen el curs del Sió i, pas a pas, amb tots els sentits, anirem descobrint els secrets naturals dels secans de Lleida. Aquesta activitat compta amb la col·laboració de Sikarra Nostra, agrobotiga i centre d’interpretació de la Segarra.

Objectius

* Identificar, conèixer i valorar els trets naturals i culturals dels Secans de Lleida i saber reconèixer el paper de l’agricultura i la ramaderia en la conformació d’aquests ecosistemes particulars.

* Reconèixer i valorar críticament la intervenció humana en el medi i el seu impacte al llarg del temps i adoptar compromisos individuals i col·lectius d’actuació en la protecció i millora del medi ambient.

* Conèixer en el medi natural, social i cultural els canvis i les oportunitats relacionats amb el pas del temps, comprendre algunes relacions de successió i simultaneïtat, de cronologia i durada, i aplicar aquests conceptes en la interpretació del present, la comprensió del passat i la construcció del futur.

* Promoure la curiositat i l’estima vers la descoberta de l’entorn natural i valorar-ne les particularitats, les diferències i les semblances amb altres hàbitats.

* Aprendre a observar de manera respectuosa la diversitat d’elements i fenòmens presents en l’entorn natural i relacionar-los amb altres coneixements previs.

* Participar activament en les propostes de l’activitat, valorar el diàleg i el treball en grup i mantenir una actitud de respecte vers l’espai interpretatiu i els entorns naturals que es visitin.

Què farem?

Visitarem el Centre d’Interpretació dels secans de Lleida, on coneixerem, a través de l’explicació, el conte i el joc, les característiques que fan d’aquest paisatge un hàbitat idoni per a les aus estèpiques i introduirem la importància de la seva conservació. Després sortirem a la natura per viure-la de primera mà i amb tots els sentits: farem una petita ruta, on anirem descobrint la flora i la fauna, els marges i les cabanes, les peixeres, els sembrats, el riu, etc. Aprendrem a fer una mirada al gran paisatge que s’estén ample en l’horitzó dels plans del Sió i a observar-ne detingudament els petits elements. Veurem, en l’excursió, els dos tipus d’ecosistemes que hi conviuen: els secans i les ribes del riu Sió. Cada època de l’any ens brindarà l’oportunitat de fer una descoberta diferent i única.

Competències presents

comunicativa, lingüística i audiovisual

aprendre a aprendre

autonomia i iniciativa personal

coneixement i la interacció amb el món físic

social i ciutadana


Comparteix
FITXA TÈCNICA
p3 p4 p5 ci cm cs
Durada

2 hores

Preu alumne

3 euros

Preu grup

60 euros (menys de 20 persones)

Museu

CASTELL DE CONCABELLA
T. 973 531 300

Valora l'activitat
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT

Identificador