Cercador
Tria per edat o nivell educatiu
Tria per tema
Tria per tipus d'activitat
Tria per equipament
Tria per comarca
Tria per paraula
Taller
NOVETAT
Re-Viure
Re-Viure
Re-Viure
Re-viure
El Museu i la Necròpolis Paleocristians ens acosten al món de les creences, els rituals, les cerimònies i els costums desenvolupats en època romana en relació al món de la mort, a través del contingut temàtic del Centre d'Interpretació dedicat al "Món de la mort a Tàrraco" –on s’exposen les principals peces recuperades a les excavacions de la Necròpolis Paleocristiana–, així com de la nova presentació museogràfica de la Necròpolis conservada in situ.
Taller per conèixer com era la vida a Tàrrraco, a partir de les creences i tradicions a l’entorn de la mort. Convertits en investigadors, els participants hauran d’esbrinar quina història s’amaga darrere d’algunes de les restes funeràries que es van recuperar a les excavacions de la Necròpolis Paleocristiana de
Tàrraco. Partint d’una sèrie d’evidències, hauran de consultar diferents fonts, que els aniran aportant noves dades, les quals, un cop analitzades en conjunt, els permetran re-viure la història d’aquestes persones: els seus noms, les edats, les professions o, fins i tot, l’aparença física. Per finalitzar, una posada en comú dels personatges estudiats els permetrà apropar-se al coneixement de Tàrraco.
Una proposta que permet, també, apropar-se a la importància de la mort en totes les cultures.

Objectius:
- Inculcar l’esperit d’investigació, aprenent a extreure dades a partir de l’anàlisi directe i indirecte de diferents materials.
- Conèixer el mètode científic de l’arqueologia, i entendre-la com una ciència multidisciplinària.
-Apropar els continguts del Museu d’una manera atractiva i entenedora.
- Valorar el nostre passat i el patrimoni.
- Fomentar el treball en equip, i la col·laboració entre diferents grups.

Contingut:
-Amb el format d’un laboratori d’investigació, s’organitzen sis equips de treball que elaboraran la recerca sobre sis personatges.
-El treball de recerca es realitza a través de diferents “departaments”: el d’arqueologia, on podran conèixer els diferents tipus d’enterraments existents en època romana; el d’antropologia física, per conèixer les característiques físiques o l’edat del difunt; el de simbologia, on conèixer els rituals entorn a la mort i interpretar els missatges iconogràfics i el d’epigrafia, on es recuperen els noms i les dades sobre els diferents personatges. Els participants han de consultar aquest “departaments”, per tal de completar la informació dels seus personatges i resoldre els seus casos.
-Utilització d’imatges i reproduccions de materials recuperats a la Necròpolis paleocristiana, com a punt de partida de l’activitat.
-Posada en comú dels resultats dels diferents grups, amb l’objectiu d’obtenir una visió global, analitzant el tema des del punt de vista més adient per a cada grup.
Competències presents

comunicativa, lingüística i audiovisual

artística i cultural

tractament de la informació i competència digital

aprendre a aprendre

autonomia i iniciativa personal

coneixement i la interacció amb el món físic

social i ciutadana


Comparteix
FITXA TÈCNICA
cm cs eso es2 ba alt fam
Durada

2 hores

Preu grup

80€ grups inferiors a 20 i 4€ per persona grups superiors a 20

Valora l'activitat
Imprimir ENVIAR ENVIAR
RESERVA
L'ACTIVITAT
MATERIAL DIDÀCTIC

Identificador